Ο Ιταλός δημοσιογράφος Ντομένικο Κουίρικο, απεσταλμένος της εφημερίδας του Τορίνο «Λα Στάμπα», προσγειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ιταλίας, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρώμης Τσαμπίνο.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος, εξήντα δυο ετών, κρατήθηκε όμηρος επί πέντε μήνες στην Συρία (άγνωστο, ακόμη, αν είχε απαχθεί από κοινούς εγκληματίες ή από αντάρτες) και η είδηση της απελευθέρωσής του ανακοινώθηκε στους συγγενείς του από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέττα.

«Είναι σαν να έζησα πέντε μήνες στον \’Αρη, είμαι κουρασμένος αλλά νιώθω καλά» δήλωσε ο Κουίρικο στους Ιταλούς και ξένους συναδέλφους του που τον περίμεναν στον αεροδιάδρομο του Τσαμπίνο.

Δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε αναλυτικότερες δηλώσεις, διότι αύριο το πρωί θα πρέπει να καταθέσει στην ιταλική δικαιοσύνη, σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στις εκατόν πενήντα ημέρες ομηρίας του.

Την ικανοποίησή τους, για την απελευθέρωση του απεσταλμένου της «Λα Στάμπα», εξέφρασαν, εκτός από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέττα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, η υπουργός εξωτερικών Έμμα Μπονίνο και ο διευθυντής της εφημερίδας του Τορίνο, Μάριο Καλαμπρέζι.

protothema.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook