Υλικά

• 10 φύλλα σπανακιού
• 100 γρ. ψαρές (παπούλες)
• 150 γρ. ρόκα
• 6 λεπτές φέτες απάκι
• 80 γρ. σπασμένο παστέλι
• 80 γρ. ξερά σύκα
• 70 γρ. φλύδες κεφαλογραβιέρας

Για το ντρέσινγκ
• 100 γρ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κ.σ πετιμέζι
• 2 κ.σ ξύδι
• Αλάτι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά. Κόβουμε με το χέρι μας σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπώλ. Προσθέτουμε τα σύκα και το παστέλι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε αντικολλητικό τηγανάκι σωτάρουμε το απάκι για 1 λεπτό και απο τις δύο πλευρές και το αφήνουμε κατά μέρος.

Παράλληλα χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά για το ντρέσινγκ για 2 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ομοιογένεια. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε προσεκτικά. Στήνουμε στο πιάτο βάζοντας περιμετρικά το απάκι και γαρνίρουμε με τις φλύδες γραβιέρας.