Με τη βαλίτσα γεμάτη Βίβλους και αγιασμό οι τρεις… εξορκίστριες από τις ΗΠΑ -με μαύρη ζώνη στο καράτε- έφτασαν στο Λονδίνο με σκοπό να δώσουν μάχη με τις σκοτεινές δυνάμεις της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η 18χρονη Brynne Larson και οι αδελφές Tess Scherkenback, 18 και Savannah Scherkenback, 21, είναι αποφασισμένες να σώσουν τη νεολαία του Λονδίνου από τα κακά πνεύματα τα οποία, όπως λένε, καλούν χρησιμοποιώντας ξόρκια από τα βιβλία του Χάρι Πότερ.

Η τριάδα από την Αριζόνα πιστεύει πως τα μαγικά στα βιβλία της J.K. Rowling είναι αληθινά. Και επικίνδυνα.

«Υπάρχουν εδώ και χρόνια αλλά κορυφώθηκαν με τα βιβλία του Χάρι Πότερ», εξηγεί η Savannah.«Τα ξόρκια που διαβάζετε δεν είναι φανταστικά. Είναι αληθινά και προέρχονται από τη μαγεία».

Με οδηγό τη θρησκευτική πίστη τους, οι τρεις νεαρές πιστεύουν πως οι χαλαρές ηθικές αξίες αποτελούν την κύρια αιτία της κατάληψης από δαίμονες και πως η ακολασία μπορεί να μεταδώσει «σεξουαλικώς μεταδιδόμενους δαίμονες» με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδονται οι σωματικές λοιμώξεις.

\"\"

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Dan Murdoch αφιέρωσε έξι μήνες για να γνωρίσει τις τρεις κοπέλες με σκοπό το ντοκιμαντέρ Teen Exorcists που προβάλλεται την Πέμπτη στο BBC3.

Για τα γυρίσματα τις παρακολούθησε να εργάζονται στην Ουκρανία και μετά στο Λονδίνο όπου κατέγραψε έναν εξορκισμό.

Με την καθοδήγηση του πατέρα της Brynne, του αιδεσιμότατου Bob Larson, οι τρεις κοπέλες φαίνεται να διώχνουν έναν δαίμονα από την Beth Wragg.

Ο αιδεσιμότατος λέει πως τον οδηγεί ο Θεός και πως έχει διώξει περισσότερους από 15.000 δαίμονες. Ωστόσο οι σκεπτικιστές λένε πως εκμεταλλεύεται ανθρώπους που είναι ευάλωτοι στη θεωρία του για να πουλήσει τα βιβλία, τα DVD του και «σταυρούς σωτηρίας».

\"\"

Υπάρχει και το ζήτημα των δωρεών, αναφέρει η Daily Mail. Παρότι η παρουσία στους εξορκισμούς είναι δωρεάν, η αιδεσιμότατος ζητεί 200 λίρες για τις ιδιωτικές συνεδρίες, συγκρίνοντας μάλιστα τη δουλειά τους με την ιατρική φροντίδα.

Δείτε το βίντεο

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook