Εγκαινιάστηκε χθες στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου η έκθεση αρχιτεκτονικής CMA | EDU, η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που οργανώνονται με σκοπό τον εορτασμό των ταλέντων σχεδίου των Αρχιτεκτονικών Σχολών της Μεσογείου. 
Σ’ αυτήν εκπροσωπούνται 32 πανεπιστήμια από χώρες της περιοχής με τις εργασίες 101 φοιτητών/τριών.
O Δήμαρχος Χανίων κ. Ε. Σκουλάκης χαιρετίζοντας την εκδήλωση θεώρησε τη διοργάνωση της έκθεσης αυτής ως «μία μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών και καταγραφής της εξέλιξης στον τομέα του αρχιτεκτονικού έργου και συγχρόνως προβολής της ποιοτικής αρχιτεκτονικής δημιουργίας που συντελείται στη Μεσόγειο».

Η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, κα Νάνσυ Αγγελάκη τόνισε ότι «Το ΚΑΜ έχοντας μια μακρά λίστα διεθνών εκδηλώσεων στο ενεργητικό του , τόσο πολιτιστικών όσο και εκπαιδευτικών, επιθυμεί να δώσει έμφαση και να προωθήσει τη μεσογειακή ταυτότητα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους στόχους της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ προσθέτοντας ότι «Φιλοδοξούμε να ξεκινήσουμε μια παράδοση, ένα σημείο συνάντησης ενός αρχιτεκτονικού διαλόγου, που απευθύνεται σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και καθιστά την πόλη των Χανίων ως ένα εξέχον κέντρο της Μεσογείου, της Ευρώπης, του κόσμου».

Η έκθεση διαρκεί έως τις 6 Οκτωβρίου και είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 9:30-14:30 και 6-9.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook