“Αποτέλεσμα λογιστικής αλχημείας” χαρακτηρίζει το πρωτογενές πλεόνασμα, που υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι θα παρουσιάσει στο τέλος του χρόνου, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αlpha.

“Πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο ότι αυτό που έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα ως πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα λογιστικής αλχημείας”, λέει ο Π. Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια επικοινωνιακής εξαπάτησης.

“Λέει ο πρωθυπουργός το 70% του πλεονάσματος, αν επιτευχθεί, θα δοθεί στους συνταξιούχους. Αποκρύπτουν όμως ότι αυτό αφορά την περίπτωση εκείνη που περάσει το συμφωνημένο ύψος πλεονάσματος, που είναι το 4,5%, αν υπάρξει δηλαδή πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ. Τότε μόνο θα γίνει αυτό ή θα υπάρξει δυνατότητα για να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτά όλα έχουν αποκρυβεί και έχουν αποκρυβεί και από τα ΜΜΕ.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι το πλεόνασμα που παρουσιάζει η κυβέρνηση “βασίζεται σε μία εσωτερική στάση πληρωμών από μεριάς της κυβέρνησης. Δεν επιστρέφει ΦΠΑ, δεν πληρώνει τους προμηθευτές της, κόβει τις επενδυτικές δαπάνες\’.

O ίδιος αναρωτιέται ποιο είναι τελικά το ακριβές πλεόνασμα. \” Χθες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε για το πρώτο 7μηνο ένα ποσό της τάξης του 1,1 δις πλεόνασμα. Πριν από δύο βδομάδες ο κ. Σταϊκούρας είχε αναφερθεί σε ένα ποσό¨2,5 δις. Πρέπει να αποφασίσουν τελικά ο αρμόδιος υπουργός και ο πρωθυπουργός ποιο τελικά είναι το πλεόνασμα”.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση για μία παγκόσμια πρωτοτυπία, όπως λέει, “κούρεμα με αύξηση του χρέους”.

“Το κούρεμα έχει συμβεί. Προσέξτε όμως. Το κούρεμα που έγινε, που αφορούσε τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, είτε αυτοί ήταν τράπεζες, ιδιώτες, είτε τα ασφαλιστικά Ταμεία, σ΄ αυτό που οδήγησε τελικά ήταν στην απώλεια περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών ταμείων, των μικρομολογιούχων και σε μια εκτίναξη του ίδιου του χρέους. Άρα λοιπόν ήταν μια παγκόσμια πρωτοτυπία, κούρεμα με αύξηση του χρέους. Κυρίως όμως δεν μπορεί να το λέει αυτό ο κ. Βενιζέλος που το έβαλε με πολύ ένταση στη δική του συνέντευξη Τύπου, ότι κοιτάξτε, όλα αυτά που λέτε, εμείς τα έχουμε κάνει, όταν πριν από λίγες μέρες, στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, πληρώθηκε στο άρτιο ένα ομόλογο που κατείχε η ΕΚΤ, το οποίο είχε αγοραστεί στη δευτερογενή αγορά σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή..”

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook