Παθολογική κλινική εκ περιτροπής, δυσοίωνο μέλλον για τη χειρουργική, υπολειτουργία άλλων τμημάτων.

Έτσι περιγράφει την κατάσταση στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, επιτροπή αγώνα η οποία υποστηρίζει ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα βρίσκεται υπό διάλυση.
Υπό διάλυση βρίσκεται το νοσοκομείο Ιεράπετρας, υποστηρίζει η επιτροπή αγώνα.

Σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλει η επιτροπή αγώνα, η  παθολογική κλινική του παραμένει κλειστή 15 μέρες κάθε μήνα από τον Ιούνιο.

Το ίδιο προβλέπεται να συμβεί στη χειρουργική, από τον Οκτώβριο.

Η λειτουργία των πλυντηρίων καθίσταται, πλέον, αδύνατη μετά τη συνταξιοδότηση μίας από τις δύο υπαλλήλους.

Επεμβάσεις στην ορθοπεδική κλινική δεν πραγματοποιούνται πλέον λόγω έλλειψης των απαραίτητων υλικών, όπως υποστηρίζει η επιτροπή.

Η υποχρηματοδότηση και οι ελλείψεις υγειονομικού υλικού έχουν γίνει καθημερινός βραχνάς.

Νοσηλεύτριες μετατίθενται σε άλλα νοσοκομεία, το ίδιο πιέζονται να κάνουν και οι μαίες, ενώ επιχειρείται να μεταφερθεί εξοπλισμός (όπως χειρουργικά κρεβάτια) σε άλλα νοσοκομεία.

Στην ανακοίνωσή της η επιτροπή συνεχιζει:

\”…Τι κάνουν, τώρα, όλοι οι νυν και πρώην δήμαρχοι, νυν και πρώην βουλευτές, νυν και πρώην διοικητές και υποδιοικητές, αρμόδιοι και υπεύθυνοι που, με παντιέρα τη δήθεν «υπεύθυνη στάση» τους, εδώ και χρόνια, ρίχνουν νερό στο μύλο των κυβερνητικών επιλογών και διευκολύνουν τη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας;

Ας τολμήσουν να βγουν να μιλήσουν, και πάλι, για τα καλά της Ενιαίας Διοίκησης και του εξορθολογισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τώρα που η κινητικότητα και οι διαθεσιμότητες κρέμονται πάνω από τα κεφάλια όλων των γιατρών και των υγειονομικών υπαλλήλων, τώρα που αναφέρεται ανοιχτά ότι το νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι ένα από αυτά που κλείνουν.

Το έσχατο σκαλοπάτι κατάντιας θα είναι να προσπαθήσουν να στηρίξουν τη νέα κυβερνητική γραμμή, δηλαδή, να μας πείσουν ότι θα είμαστε πολύ καλύτερα με ένα «σύγχρονο» Κέντρο Υγείας, παρά με ένα επικίνδυνο νοσοκομείο(!)

Τους προκαλούμε και περιμένουμε, επιπλέον να μας εξηγήσουν πως αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη της περιοχής μας μαζί με την απομάκρυνση του ΤΕΙ και των 17 άλλων υπηρεσιών που μας άρπαξαν χωρίς την παραμικρή δική τους αντίδραση, πέρα από μια στοίβα επιστολές και κάμποσες άσκοπες συναντήσεις με υπουργούς και γραμματείς.

Ή, ακόμα καλύτερα, να συνεχίσουν να αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους βγάζοντας χαμογελαστοί φωτογραφίες, όπως η πρόσφατη δίπλα στον Άδωνη Γεωργιάδη, τον γνωστό για τις δημοκρατικές του ευαισθησίες μνημονιακό βουλευτή που έβαλε ο Σαμαράς στην καρέκλα του υπουργού υγείας για να αντιμετωπίσει με «πυγμή» τις αντιδράσεις του κόσμου ενάντια στην πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Να μας επαναλάβουν, μάλιστα, πόσο διαλεκτικός και έξυπνος είναι ο νέος υπουργός, πόσο ανοιχτός και ανεκτικός, την ώρα που θα κλείνει το νοσοκομείο!

Μπορεί, έτσι, να εξασφαλίσουν καμιά εξωπραγματική υπόσχεση σαν εκείνη του τμήματος ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων μήπως και γλιτώσουν την κατακραυγή\”.

Η επιτροπή αγώνα της Ιεράπετρας καλεί σε ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στην αίθουσα Μαρία Λιουδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook