Μια εταιρεία κορεατικών και αμερικανικών συμφερόντων με βάση την Ονδούρα κατηγορείται από επικεφαλής σωματείων και πρώην υπαλλήλους ότι… εξανάγκαζε το προσωπικό να φοράει πάνες στη δουλειά για να υπάρχει αύξηση της παραγωγικότητας.

Σύμφωνα με το abc news, το προηγούμενο Σάββατο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργατών καταδίκασε την παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με αυτό τον τρόπο και πρόσθεσε ότι η ψυχολογική πίεση οδήγησε αρκετούς εργαζόμενους, ειδικά γυναίκες να αγοράζουν από μόνοι τους πάνες και να μην πηγαίνουν στο μπάνιο, με το φόβο ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Το εργατικό δυναμικό που αποτελείται από 5000 άτομα -στην πλειονότητα γυναίκες- απέκρυπτε το γεγονός επειδή προηγούμενοι συνάδελφοί τους που προσπάθησαν να ιδρύσουν σωματείο για τα δικαιώματά τους απολύθηκαν.

Ο υπουργός εργασίας Jorge Bogran δήλωσε ότι 30 επιθεωρητές εργάζονται στην υπόθεση για να εξακριβώσουν τους ισχυρισμούς των εργαζομένων. Αντιπρόσωποι της εταιρείας αρνούνται τις κατηγορίες, αλλά έχει ήδη διαταχθεί έρευνα.

Η Ονδούρα είναι μια από τις φτωχότερες χώρες στην Αμερική με πάνω από το 60 τοις εκατό του πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο κερδίζουν από 54-68 δολάρια την εβδομάδα, ανάλογα με τη βάρδια τους.

Το ποσό αυτό είναι σύμφωνο με τον ελάχιστο μισθό της χώρας, αλλά δύσκολα ανταπεξέρχεται κανείς με αυτά τα λεφτά στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook