\”Η αγγελική της ομορφιά σε στέλνει κατευθείαν στην κόλαση!\”

Το κορίτσι που λατρεύει ο φωτογραφικός φακός, φωτογραφίζεται για το Flashnews.gr και μας εξηγεί πόσο θα ήθελε να αλλάξει τα δεδομένα της Κρήτης στο χώρο της Μόδας.

Όμορφη, έξυπνη, δυναμική είναι μερικοί από τους αμέτρητους χαρακτηρισμούς που μπορούμε να της δώσουμε.

Η Βούλα Γκεμίση, μια κοπέλα με καθαρό βαθυγάλαζο βλέμμα και γλυκό χαμόγελο που σε ισοπεδώνει, έχει επιλέξει την Κρήτη για να δραστηριοποιηθεί.

Φέτος η ίδια αναλαμβάνει να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της βιντεοσκόπησης και της φωτογράφισης βάζοντας τη δική της υπογραφή σε όλες τις τηλεοπτικές και φωτογραφικές λήψεις μέσω της παραγωγής της.

– Πως προέκυψε να ασχοληθείς με το χώρο του modeling;

Μου είχε γίνει μια πρόταση όταν ήμουν δεκατεσσάρων ετών και έπειτα ασχολήθηκα για κάποιο διάστημα ερασιτεχνικά. Από το 2007 και μετά ασχολούμαι ενεργά από επιλογή κυρίως στην Κρήτη.

– Ο κόσμος δεν είναι λίγο επιφυλακτικός με αυτό το χώρο;

Είμαι πλέον πεπεισμένη ότι ο κόσμος είναι επιφυλακτικός με αυτό το χώρο. Αρχικά όλοι τον θαυμάζουν και μαγεύονται, αλλά από την άλλη στο πίσω μέρος του μυαλού τους αρχίζει μια αρνητική αντίστροφη μέτρηση λόγω του ότι θεωρούν ότι στο χώρο του θεάματος γίνονται τα πιο \”βρώμικα\” παιχνίδια.


– Και δεν ισχύει κάτι τέτοιο;

Ισχύει σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Μπορείς να δεχτείς παρενόχληση ή να αντικρίσεις το οτιδήποτε σε οποιαδήποτε δουλειά πλέον. Η διαφορά είναι ότι το έχουμε συνδέσει όλοι έτσι με αυτούς τους χώρους λόγο περισσότερης προβολής. Στην Κρήτη όμως οποιοσδήποτε μπορεί να προστατευτεί περισσότερο γιατί σε αντίθεση με την Αθήνα υπάρχει περισσότερος έλεγχος πάνω σε αυτό.

– Θεωρείς ότι υπάρχει modeling στην Κρήτη;

Η αλήθεια είναι ότι στην Κρήτη μας δεν υπάρχει modeling ούτε μπορεί κάποιος ποτέ να πει ότι ζει μέσα από αυτό και αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δεν αποδέχτηκα ποτέ τη λέξη \”μοντέλο\”. Αυτό που γίνεται είναι μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια από ανθρώπους που πραγματικά πιστεύουν ότι μπορούν να δώσουν κάτι στην αγορά είτε φωτογραφικά είτε μέσω κάποιων shows.


– Εσύ τώρα ξεκινάς μια δική σου παραγωγή. Πόσο ανταγωνιστικά βλέπεις την αγορά μέσα από όλο αυτό;

Η εμπειρία μου και η καθημερινότητα μου μου έχει διδάξει ότι υπάρχει έντονος ανταγωνισμός σε όλους τους τομείς. Ξεκινάω όντως την προσπάθεια μου μέσω της δικής μου παραγωγής αλλά με καμία ανταγωνιστική πρόθεση. Είμαι πολύ συγκεντρωμένη πάντοτε με ότι καταπιαστώ στη ζωή μου και το μόνο σίγουρο είναι ότι πιστεύω πολύ στο χρόνο και στο ότι πάντοτε οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει την προσπάθεια του να βάλει το μεράκι και τα υλικά του και να φτιάξει μια δική του συνταγή που θα την δώσει στην αγορά. Ο κόσμος είναι ο τελικός κριτής και εκείνος προσδιορίζει την προσφορά και τη ζήτηση.

– Για πολλούς θεωρείσαι επαγγελματίας μοντέλο για την Κρήτη. Όσα χρόνια είσαι σε αυτό το χώρο έχεις δεχτεί αρνητική κριτική;


Καταρχήν σ\’ ευχαριστώ πολύ γιατί η λέξη επαγγελματίας προσδιορίζει αυτόματα τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι εγώ τη φύση της συγκεκριμένης δουλειάς και σημαίνει ότι αυτό που εισπράττω είναι ακριβώς αυτό που βγάζω στις συνεργασίες μου.
Όσο αναφορά την αρνητική κριτική δεν έχει τύχει να ακούσω κάτι αρνητικό. Ίσως τα πρώτα χρόνια που άρχισα να ασχολούμαι αλλά και πάλι η χρονική διάρκεια κάποιου μέσα σε ένα χώρο όπως και το αποτέλεσμα δουλειάς του επιβεβαιώνει το λόγο ύπαρξης του μέσα σε αυτό. Πέρα από αυτό αν και δεν έχω καταλάβει πως έχει συμβεί, έχω δημιουργήσει μια αόρατη ασπίδα γύρω μου και μέσα μου που δύσκολα θα με αγγίξει κάτι αρνητικό και είμαι πολύ ανοιχτεί στο να ακούσω οποιαδήποτε γνώμη χωρίς να προσπαθήσω να αποτρέψω ή να αποδείξω κάτι σε κάποιον αν του βγάζω αρνητικότητα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και υγιές να μην αρέσεις σε όλους.

– Πες μας κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος γι\’ αυτό το χώρο και εσένα;

Πολύς κόσμος νομίζει ότι αν έχεις μια αντικειμενική ομορφιά είναι πολύ εύκολο να σου ανοίξουν πόρτες, να κλείνεις δουλειές, να είσαι στην όποια προβολή. Δεν ισχύει όμως αυτό. Σίγουρα η εξωτερική σου εμφάνιση είναι ένα πολύ καλό χαρτί στο να κερδίσεις κάποιες εντυπώσεις αλλά ο άσσος στο μανίκι σου πρέπει πάντοτε να κρύβεται στο πως θα διατηρήσεις τις πόρτες αυτές ανοιχτές και πίστεψε με σε αυτό το χώρο προσπαθώ πάντοτε να είμαι τυπική και απόλυτα αφοσιωμένη για να μην \”κουράζω\” τους συνεργάτες μου. Ότι κάνω πάντοτε το κάνω συνειδητά. Όταν ξεκίνησα δεν γνώριζα κανέναν εδώ. Δεν είχα \”άκρες\”, ούτε κάποια βοήθεια. Είμαι περήφανη μόνο στο ότι έχω καταφέρει και με εμπιστεύονται κάποια άτομα λόγο της συνεργασίας μας.
Φαντάζομαι ότι κάποια από αυτά που δεν γνωρίζει ο κόσμος για εμένα προσωπικά είναι ότι αφιέρωσα πολλά χρόνια στις σπουδές μου και ότι έχω δουλέψει πολύ την έκφραση και το βήμα μου όσο ήμουν μικρότερη. Πλέον αυτά μου βγαίνουν πολύ μηχανικά στο φωτογραφικό φακό.

– Πέρα από το Next Top Model 1 γιατί δεν δήλωσες ποτέ σου συμμετοχή σε κάποια καλλιστεία;

Στο Next Top Model έτυχε και πήγα και ήταν μια εμπειρία που με έφερε λίγο πιο κοντά σε ένα τηλεπαιχνίδι. Φτάνοντας όμως κοντά στη διαδικασία του ημιτελικού κατάλαβα ότι δεν μου ταίριαζε καθόλου όλο αυτό και χάρηκα που δεν ήμουν μέσα στα κορίτσια που μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία. Ο λόγος που δεν συμμετείχα ποτέ σε καλλιστεία ήταν ακριβώς ο ίδιος λόγος που δεν μου άρεσε το τηλεπαιχνίδι. Θεωρώ ότι η ομορφιά κάποιου δεν είναι μετρήσιμη. Δεν μπορεί ο άλλος να σου πει είσαι τόσο νούμερο όμορφη – ος. Δεν μου αρέσει η διαδικασία γιατί τη θεωρώ πολύ επιφανειακή, αν ο άλλος έχει ομορφιά δεν χρειάζεται να το αποδείξει και ειδικά με ένα αριθμό. Μπορεί μέσα από τη δουλειά του να δείχνει δείγματα της ψυχής του παράλληλα με την όποια εξωτερική και εσωτερική του εξέλιξη και αυτό είναι το πιο ωραίο κομμάτι που πραγματικά αγαπώ φωτογραφικά.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

*Άρθρο: Στέλλα Χατζή
*Diamonds Tv Productions
*Συνεργείο: Εξατμίσεις – Καταλύτες \”Αδάμ Κουκλινός\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook