Σε επιφυλακή θα βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα η Τροχαία για την επιστροφή του πρώτου κύματος των εκδρομέων του Πάσχα στην Αθήνα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει πως οι Αθηναίοι θα ταξιδέψουν με αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βροχοπτώσεις.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι εντάσεως 4 έως 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο ανατολικοί εντάσεως έως 7 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Τροχαίας, η επιστροφή στην πρωτεύουσα θα γίνει σταδιακά εντός της εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1η Μαΐου.

Επίσης, το υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωση του αναφέρει πως οι ώρες αιχμής την Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα στις δυο εθνικές οδούς θα είναι από τις 10 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

Ακόμη την Δευτέρα του Πάσχα δεν θα επιτραπεί από τις 15.00 έως τις 22.00 η κίνηση φορτηγών στο ρεύμα εισόδου σε τμήματα της Παλαιάς και Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, στη Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στην Εθνική Οδό Ν.Μουδανιών – Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου.

Μέτρα θα λάβει η Τροχαία και σε σημεία όπου παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση αυτές τις ημέρες όπως σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, του ΟΣΕ, στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σχετικά με την έξοδο των Αθηναίων, σύμφωνα με αξιωματικούς της Τροχαίας, από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα πέρασαν 840.000 αυτοκίνητα, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Από το λιμάνι του Πειραιά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες αναχώρησαν για τα νησιά περίπου 50.000 επιβάτες, αριθμός αυξημένος, σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού, κατά 25% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, ενώ κατά 20% αυξήθηκε ο αριθμός των οχημάτων.

Κινητοποιήσεις για την Δευτέρα του Πάσχα έχουν προγραμματίσει τα μέλη των επιτροπών αγώνα «δεν πληρώνω».

Ειδικότερα στις 17.00 θα σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Αφιδνών στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στις 18.00 στα διόδια Ισθμού στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook