Ξεκίνησαν οι κρατήσεις από την αγγλική αγορά για διακοπές στην Ελλάδα το 2014. Παράλληλα, τον τρέχοντα μήνα παρατηρείται ισχυρό κύμα κρατήσεων από το εξωτερικό σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας και τον Οκτώβριο διατηρείται η ανοδική τάση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης.

Και ενώ τα νέα συνεχίζουν να είναι θετικά στο μέτωπο του τουρισμού, ο ισχυρός ανήρ της Tui Travel Plc, Πίτερ Λονγκ, αποφάσισε να επισκεφθεί την Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου. Toν διευθύνοντα σύμβουλο της Tui θα συνοδεύσουν στη χώρα μας μέλη του διοικητικού συμβουλίου και υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου. Η Tui Travel Plc είναι μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες παγκοσμίως, αφού προσφέρει υπηρεσίες σε 180 χώρες, εξυπηρετεί πάνω από 30 εκατ. πελάτες σε περισσότερες από 20 κύριες αγορές και απασχολεί 48.000 εργαζομένους. Στην Ελλάδα μέσω της Tui Hellas ο όμιλος διαθέτει ένα δίκτυο 25 υποκαταστημάτων στους σημαντικούς προορισμούς.

O κ. Λονγκ θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, την Πελοπόννησο και την Κω. Ενας από τους λόγους της επίσκεψής του είναι να συγχαρεί Ελληνες συνεργάτες του για τη μέχρι τώρα επιτυχή πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η Tui έχει ξεκινήσει τις πωλήσεις πακέτων στην αγγλική αγορά για διακοπές στον ελληνικό προορισμό το 2014.

Να σημειωθεί ότι η Tui λόγω των αναταραχών στην Αίγυπτο είχε αρχικά ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα πακέτα της προς τη χώρα των Πυραμίδων έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ομως, τώρα αποφάσισε να επεκτείνει την απαγόρευση πώλησης πακέτων έως τις 29 Σεπτεμβρίου επισημαίνοντας ότι οι κίνδυνοι συνεχίζουν να απειλούν την ασφάλεια των Γερμανών τουριστών σε τουριστικές περιοχές και θέρετρα της Αιγύπτου. Στο ίδιο μήκος κύματος και η γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις της προς την Αίγυπτο έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Για τις πτήσεις που θα ακυρωθούν έως αυτήν την ημερομηνία η εταιρεία θα προσφέρει πλήρη αποζημίωση.

Στο μεταξύ, υψηλές πληρότητες διατηρούν σε ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας τα ξενοδοχεία και τον τρέχοντα μήνα με «όχημα» μεταξύ άλλων τις ανταγωνιστικές τιμές που είχαν υπογράψει στα περσινά συμβόλαια με τους Tour Operators. O πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, τονίζει ότι τον Σεπτέμβριο οι πληρότητες των ξενοδοχείων κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ και τον Οκτώβριο μέχρι στιγμής καταγράφεται μία αύξηση των κρατήσεων της τάξης του 10%. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης, σημειώνει ότι ο Σεπτέμβριος θα κλείσει πολύ καλά για τον προορισμό αυτό, συμπληρώνοντας ότι η θετική τάση των κρατήσεων διατηρείται, τουλάχιστον, έως τις 20 Οκτωβρίου. Ο ταξιδιωτικός Οργανισμός Apollo Kuoni μετά και τις εξελίξεις στην Αίγυπτο ανακοίνωσε την επέκταση του πτητικού του προγράμματος για την Κρήτη έως τα τέλη Νοεμβρίου. Επιπροσθέτως, τουριστικοί Οργανισμοί ρωσικών συμφερόντων ανέφεραν σε ξενοδόχους της Κρήτης ότι θα επεκτείνουν τα προγράμματά τους στο νησί έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Ανοδικά εξελίσσονται οι κρατήσεις και στην Κέρκυρα τον τρέχοντα μήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων του νησιού, Δημήτρη Διαβάτη. Η αυξητική τάση, όπως δείχνουν τα στοιχεία, διατηρείται και τον Οκτώβριο, χωρίς το νησί να επωφελείται από τις ακυρώσεις στην Αίγυπτο, προσθέτει ο κ. Διαβάτης.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook