Υλικά

• 25 ντοματάκια, άγουρα
• 1 κιλό ζάχαρη
• 150 γρ. μέλι θυμαρίσιο
• Χυμό απο 1 λεμόνι
• 2 βανίλιες
• 150 γρ. αμύγδαλα
• 10 γαρύφαλα
• 1 μπόλ ασβεστόνερο (ασβέστης διαλυμένος σε νερό)
• 200 ml. νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζετε ένα ένα τα ντοματάκια από τον εξωτερικό φλοιό τους. Χαράζετε τη κάτω άκρη , την απέναντι από τον ομφαλό ,μέχρι τη μέση και μ’ ένα μαχαιράκι απομακρύνετε τα σπόρια.
Τα καθαρισμένα ντοματάκια τα βυθίζετε στο ασβεστόνερο στο οποίο πρέπει να παραμείνουν για μία ώρα περίπου.

Μόλις περάσει η ώρα τα ξεπλένετε καλά και τα αφήνετε σ ένα σουρωτήρι να στεγνώνουν. Παίρνετε μία κατσαρόλα και τοποθετείτε τα ντοματάκια ένα ένα κάνοντας περιμετρικούς κύκλους. ΄Οπως τοποθετείτε τα ντολμαδάκια.

Ρίχνετε ένα κιλό ζάχαρη και 200 ml. νερό. Ανάβετε τη φωτιά και περιμένετε να βράσουν με ανοικτό καπάκι και ρίχνετε τα γαρίφαλα. Αφήνετε τα ντοματάκια να βράσουν για περίπου μιάμιση ώρα. Προς το τέλος ρίχνετε τις 2 βανίλιες, τα αμύγδαλα και το μέλι. Τελειώνετε με το χυμό λεμονιού.

Αφήνετε το ντοματάκι μέσα στη κατσαρόλα για 6 ώρες πριν το βάλετε σε βαζάκια για να πάρει το τελικό του χρώμα. Αν φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα, το αφήνετε το ντοματάκι όλη τη νύχτα πριν το βάλετε στα βαζάκια.