Συγκέντρωση στις Θερμοπύλες για να «τιμήσουν» τον βασιλιά Λεωνίδα και τους αρχαίους Ελληνες οι οποίοι πολέμησαν εναντίον των Περσών πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή, η οποία εν τέλει κατάφερε να δημιουργήσει ένα κιτς σόου που παρέπεμπε στις τελετές της Κου Κλουξ Κλαν.

Η ακροδεξιά οργάνωση, κατάφερε να δημιουργήσει ένα εθνικιστικό «υπερθέαμα» στις Θερμοπύλες, που είχε «άρωμα» των τελετών της αμερικανικής εθνικιστικής- τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς τα μέλη της Χρυσής Αυγής παρατάχθηκαν σε σχήμα μαιάνδρου και άναψαν δάδες.

Παράλληλα, η Χρυσή Αυγή έμεινε πιστή στην παραστρατιωτική αισθητική της, με τον Ηλία Κασιδιάρη να δίνει στρατιωτικά παραγγέλματα στους ενθουσιώδεις χρυσαυγίτες, οι οποίοι φυσικά έσπευσαν να τα εκτελέσουν.

Tο τρίπτυχο της «αισθητικής» της Χρυσής Αυγής, συμπληρώθηκε με τα δεκάδες καπνογόνα που άναψαν τα μέλη του κόμματος, μετατρέποντας τις Θερμοπύλες σε γήπεδο.

Οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες, αποθέωσαν τον Νίκο Μιχαλολιάκο ο οποίος αποκάλεσε τους πολιτικούς «Εφιάλτες και μηδίσαντες», με συνθήματα όπως «λαός στρατός εθνικισμός».

Για το τέλος, ο κ. Μιχαλολιάκος δεν παρέλειψε να χαιρετίσει εκ νέου κατά υψώνοντας το δεξί του χέρι σε μια κίνηση που παραπέμπει σε ναζιστικό χαιρετισμό.

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook