Για «καθαρά πλασματικό πλεόνασμα», το οποίο «είναι αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής και της πασιφανούς στρατηγικής επιλογής της κυβέρνησης να μην πληρώνει αυτά τα οποία χρωστάει στους Έλληνες πολίτες και στις ελληνικές επιχειρήσεις», μίλησε στο zougla.gr ο Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και του Πανεπιστημίου του Τέξας, Γιάννη Βαρουφάκης.

Ο κος Βαρουφάκης, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, εξήγησε: «Οποιαδήποτε εξαγγελία του πρωθυπουργού ή νύξη, ότι θα έρθουν κάποια στιγμή πραγματικά πλεονάσματα, από τα οποία θα ασκηθεί κοινωνική πολιτική, είναι εκ του πονηρού».

Αναφερθείς στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο καθηγητής την χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει επιτευχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το αποτέλεσμα της λιτότητας στις χώρες – καταναλωτές της γερμανικής βιομηχανίας, ο κος Βαρουφάκης απάντησε χαρακτηριστικά: «Κάποια στιγμή η ανοησία πλήττει τους ανόητους, ακόμα και αν οι ανόητοι είναι ισχυροί».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook