Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η Γενική Λογίστρια Ρέα Γεωργίου στην Κυπριακή Βουλή, κατόπιν ερώτησης του βουλευτή Μάριου Μαυρίδη, το κράτος καταβάλει 2 .913 συντάξεις σε άνδρες και γυναίκες για σύνταξη χηρείας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός που καταγράφεται στα στοιχεία ότι 115 από τους δικαιούχους πλησιάζουν την ηλικία των 100 ετών.

Τη συντριπτική πλειοψηφία των ληπτών σύνταξης χηρείας αποτελούν οι γυναίκες (!). Συγκεκριμένα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι 2.672 γυναίκες είναι λήπτες σύνταξης χηρείας κρατικών αξιωματούχων και υπαλλήλων ενώ οι χήροι φτάνουν μόλις τους 241.

Αναλυτικότερα από τα στοιχεία προκύπτει το γεγονός ότι 112 γυναίκες από 91 έως 101 ετών λαμβάνουν σύνταξη χηρείας κρατικών αξιωματούχων και υπαλλήλων.

Επιπρόσθετα από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου επισημαίνεται ότι 920 γυναίκες ηλικίας 71-80 ετών είναι λήπτες σύνταξης χηρείας ενώ μόλις 73 είναι οι άνδρες στην ίδια ηλικία που παίρνουν σύνταξη χηρείας.

Περισσότερες είναι οι χήρες από τους χήρους και στις μικρότερες ηλικίες καθώς σημειώνεται ότι 26 είναι οι γυναίκες ηλικίας 28-40 ετών που λαμβάνουν σύνταξη χηρείας κρατικών αξιωματούχων και υπαλλήλων ενώ οι αντίστοιχοι άνδρες χήροι είναι μόλις τέσσερις.

Ένα άλλο στοιχείο που «προβληματίζει» το Γενικό Λογιστήριο της Κύπρου είναι και το ότι 24 γυναίκες λαμβάνουν εδώ και 51 χρόνια σύνταξη χηρείας. Στην κατηγορία αυτή δεν υπάρχει ούτε ένας άντρας.

Από 41-50 χρόνια λαμβάνουν σύνταξη χηρείας από το κράτος 199 γυναίκες και ένας μόλις άνδρας ενώ για 10 χρόνια λαμβάνουν σύνταξη χηρείας 1.472 γυναίκες και 185 άνδρες.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook