Σε 5 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας ένας 31χρονος από την περιοχή της Πάτρας, για τον βιασμό ενός 13χρονου τότε, αθίγγανου αγοριού.

Η πρόταση της Εισαγγελέως Αμαλιάδας ήταν να καταδικαστεί σε περισσότερα χρόνια και να του επιβληθεί μεγαλύτερη χρηματική ποινή, ωστόσο το Δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη του σε 5 χρόνια και την συγκεκριμένη χρηματική ποινή.

Ο 31χρονος φέρεται να γνώριζε το ανήλικο αγόρι και την οικογένειά του, αφού το κατάστημα που διατηρούσε με την οικογένειά του, βρίσκονταν κοντά στο σημείο που ζούσαν.

Ο 31χρονος οδήγησε τον Σεπτέμβριο του 2012 σε ξενοδοχείο της Πάτρας τον ανήλικο, λέγοντας στο Δικαστήριο ότι του το είχε ζητήσει το παιδί για να πλυθεί σε κάποιο μπάνιο, αφού είχε λερωθεί μετά από κάποιους αγώνες στους οποίους συμμετείχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος, φέρεται να κατέθεσε ότι ο 31χρονος δεν τον βίασε, αλλά του ζήτησε να υποκύψει σε κάποιες σεξουαλικές προτάσεις. Σύμφωνα με υπαλλήλους του ξενοδοχείου, οι επισκέψεις του 31χρονου με το ανήλικο αγόρι ήταν δύο και την δεύτερη κάλεσαν την αστυνομία, θεωρώντας ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

Από την ιατροδικαστική έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι δεν υπήρξε βιασμός, ενώ σε αυτή την άποψη φέρεται κατέληξε και ο ψυχίατρος που εξέτασε τον ανήλικο, ωστόσο το Δικαστήριο δεν πείστηκε ότι δεν υπήρξε ασέλγεια, μια κατηγορία που όταν αφορά σε ανηλίκους εμπίπτει στην κατηγορία του βιασμού.

Πηγή: thebest.gr