Σε πέντε χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή, και καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ, καταδικάστηκε τη Δευτέρα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας ένας 31χρονος από την περιοχή της Πάτρας, για τον βιασμό ενός 13χρονου αθίγγανου αγοριού. 
Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά την πρόταση της Εισαγγελέως Αμαλιάδας ο 31χρονος να καταδικαστεί σε περισσότερα χρόνια και να του επιβληθεί μεγαλύτερη χρηματική ποινή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωινή», ο κατηγορούμενος γνώριζε το ανήλικο αγόρι και την οικογένειά του, αφού το κατάστημα που διατηρούσε βρισκόταν κοντά στην περιοχή που ζούσε το παιδί.
Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, τον Σεπτέμβριο του 2012 οδήγησε τον ανήλικο σε ξενοδοχείο της Πάτρας, ισχυριζόμενος ότι το ίδιο το παιδί είχε ζητήσει να πλυθεί σε κάποιο μπάνιο, αφού είχε λερωθεί μετά από κάποιους αγώνες στους οποίους συμμετείχε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος, φέρεται να κατέθεσε ότι ο 31χρονος δεν τον βίασε, αλλά του ζήτησε να υποκύψει σε κάποιες σεξουαλικές προτάσεις. Σύμφωνα με υπαλλήλους του ξενοδοχείου, οι επισκέψεις του 31χρονου με το ανήλικο αγόρι ήταν δύο και την δεύτερη κάλεσαν την αστυνομία, θεωρώντας ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.
Από την ιατροδικαστική έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι δεν υπήρξε βιασμός, ενώ σε αυτή την άποψη φέρεται κατέληξε και ο ψυχίατρος που εξέτασε τον ανήλικο, ωστόσο το δικαστήριο δεν πείστηκε ότι δεν υπήρξε ασέλγεια, μια κατηγορία που όταν αφορά σε ανηλίκους εμπίπτει στην κατηγορία του βιασμού.
Ο 31χρονος έχει ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση και έχει ήδη εκτίσει έναν χρόνο.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook