Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες τρεις ιδιώτες και ένας αστυνομικός, που ενέχονται σε υποθέσεις κατάρτισης και διοχέτευσης πλαστών πιστοποιητικών, όπως Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, διαβατηρίων, διπλωμάτων οδήγησης και άδειων κυκλοφορίας οχημάτων.
Πρόκειται για έναν 35χρονο και δύο 31χρονους ημεδαπούς, καθώς και έναν 46χρονο Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, ο οποίος με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης εξουσίας και της νομοθεσίας που αφορά στα όπλα.
Για την εξιχνίαση υπήρξε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται δυο ακόμα συνεργοί των συλληφθέντων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν αναπτύξει δίκτυο κατάρτισης πλαστών πιστοποιητικών (Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, διαβατήρια, διπλώματα οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων), τα οποία διοχέτευαν στην «αγορά» έναντι αντιτίμου, το οποίο κυμαινόταν από τριακόσια (300) έως χίλια διακόσια (1.200) ευρώ.
Μεταξύ των άλλων, είχαν προμηθεύσει έναντι αμοιβής, με πλαστά έγγραφα – πιστοποιητικά και μεγάλο αριθμό αλλοδαπών, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την παράνομη αναχώρηση τους, από τη χώρα μας προς το εξωτερικό.
Επίσης όπως προέκυψε, από τους κατηγορουμένους είχε προμηθευτεί με πλαστά πιστοποιητικά και 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος αναζητείται ως το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Η συγκεκριμένη ομάδα βαρύνεται με ένοπλες ληστείες σε φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς τσιγάρων και εμπορευμάτων καθώς και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων με τη μέθοδο του «ριφιφί».
Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φωτογραφίες διαφόρων ατόμων σε μικρά μεγέθη τύπου έκδοσης ταυτότητας ή κρατικών εγγράφων, εκτυπώσεις καρτελών ταυτοτήτων από υπηρεσιακό ηλεκτρονικό αρχείο, πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων με ασυμπλήρωτα στοιχεία που φέρουν υπηρεσιακές σφραγίδες, πλαστό έγγραφο άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου με ασυμπλήρωτα στοιχεία, κινητά τηλέφωνο και κάρτες sim, φορητή μονάδα αποθήκευσης (usb), τραπεζική απόδειξη κατάθεσης χρημάτων, κάρτες κινητής τηλεφωνίας. 
Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που διατηρούσε στην κατοχή του ο Αρχιφύλακας, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φακός – εκκενωτής ηλεκτρικής ενέργειας (taser), φωτοαντίγραφα στελεχών τραπεζικών επιταγών και ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις .
Όλοι οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook