Δυο ανήλικα Ελληνόπουλα ηλικίας 16 και 17 χρόνων ήταν οι δράστες της κλοπής χρημάτων και χρυσαφικών μεγάλης αξίας από δυο σπίτια, τα οποία διέρρηξαν μέσα σε δυο 24ωρα στο Φαληράκι της Ρόδου! Αλλά και οι κλεπταποδόχοι που παρέλαβαν τα κλεμμένα μετρητά, ήταν μόλις 15 και 13 χρόνων και μάλιστα… κορίτσια!
     
Η πρώτη διάρρηξη είχε γίνει τη Μ. Δευτέρα, όταν οι δυο «άγουροι» κακοποιοί μαζί με έναν άγνωστο προς το παρόν συνεργό τους είχαν παραβιάσει την μπαλκονόπορτα της κατοικίας μιας γυναίκας και είχαν κλέψει χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας 7.200 ευρώ. Τη Μ. Τετάρτη, διέρρηξαν με τον ίδιο τρόπο άλλο ένα σπίτι και άρπαξαν 1.400 ευρώ και χρυσά κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ!
     
Οι δράστες κράτησαν τα χρήματα και, μαζί με άλλα που εισέπραξαν από δυο ενήλικους Έλληνες στους οποίους πούλησαν τα κλοπιμαία και αναζητούνται, τα έδωσαν στις δυο ανήλικες φίλες τους! Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ρόδου βρήκαν στην κατοχή των δυο κοριτσιών 3.288 ευρώ τα οποία κατέσχεσαν, αλλά συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν τους ενήλικους κλεπταποδόχους και τον συνεργό των δυο διαρρηκτών.

protothema.gr