Στην Αθήνα αναμένονται αύριο, Πέμπτη τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ τα οποία θα ξεκινήσουν την αξιολόγηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Τα στελέχη της τρόικας έχουν ήδη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες διαρκείς τηλεδιασκέψεις με τα στελέχη των ελληνικών υπουργείων που εμπλέκονται στην εφαρμογή του Μνημονίου και ως εκ τούτου έρχονται προετοιμασμένα για την αντιμετώπιση των βασικών εκκρεμοτήτων.

Σημειώνεται ότι για να λάβει η Ελλάδα τη δόση του Οκτωβρίου ύψους 1 δισ. ευρώ θα πρέπει να προχωρήσει στα εξής:

Να έχει ολοκληρώσει τη μετακίνηση τουλάχιστον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, με βάση το πρόγραμμα κινητικότητας, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλων 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Δεκεμβρίου.
Να έχει λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου.
Να έχει ρυθμιστεί το θέμα των οφειλών του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και να έχουν εκκαθαριστεί οι οφειλές αυτές έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Να έχει θεσπίσει τις συμπληρωματικές διατάξεις για την εφαρμογή του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.
Να θεσπίσει τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Να εκπληρώσει τους τριμηνιαίους στόχους απόδοσης στο σκέλος των εσόδων και στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.
Να καταγράψει τους φόρους υπέρ τρίτων και να τους καταργήσει ή να μεταφέρει τη σχετική δαπάνη στον Προϋπολογισμό.
Να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες θα επικαιροποιήσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους και θα τα υποβάλουν ως τα τέλη Σεπτεμβρίου για επικύρωση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημαντικό χρόνο θα αφιερώσει η τρόικα στη σύνταξη της νέας έκθεσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αλλά και στον προσδιορισμό ενδεχόμενων δημοσιονομικών κενών την περίοδο 2015 – 2016.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook