Μια γροθιά έγιναν οι Αυστραλοί και οι Έλληνες της ομογένειας για να κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο ο 4χρονος Λουκάς Στρούζας, που πάσχει από μυελοβλάστωμα, μια σπάνια μορφή της ασθένειας.

Η περιπέτειά του ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια όταν διαγνώστηκε η ασθένεια. Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε ότι πρέπει να ταξιδέψει στην Αμερική για μια ειδική ραδιοθεραπεία, κινητοποιήθηκαν πολλοί άνθρωποι για να συγκεντρωθεί το ποσό των 200.000 δολαρίων που απαιτείται για την παραμονή του σε ειδικό θεραπευτικό κέντρο.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 160.000 δολάρια και προγραμματίζεται εκδήλωση ομογενών που αναμένεται να αποφέρει ένα σημαντικό ποσόν καθώς η περιπέτεια του Λουκά έχει ευαισθητοποιήσει τους πάντες.

Ο μικρός Λουκάς έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση έντεκα ωρών και χημειοθεραπείες, όμως μοναδική λύση για θεραπεία παραμένουν τα υπερσύγχρονα θεραπευτικά κέντρα της Αμερικής, όπου ο πρέπει να νοσηλευτεί για τουλάχιστον έξι εβδομάδες και να υποβληθεί σε ειδική επέμβαση ραδιοθεραπείας.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέος Κόσμος» όταν ο Λουκάς άρχισε να κάνει εμετούς.

«Από την πρώτη εβδομάδα που άρχισε να κάνει τους πρωινούς εμετούς, τον πήγαμε στο γιατρό. Δεν είχε ποτέ πρόβλημα με την όρεξή του. Το αντίθετο, μάλιστα, δεν μπορούσαμε να τον σταματήσουμε να τρώει. Μας ανησύχησαν οι εμετοί του. Οι γιατροί ήταν όμως καθησυχαστικοί. ‘Δεν είναι τίποτα περνά κάποια φάση’ μας είπαν την πρώτη εβδομάδα. Το ίδιο μας είπαν και τη δεύτερη εβδομάδα. Το ίδιο και την τρίτη» λέει η μητέρ του Ειρήνη.

Μέσα σε έξι εβδομάδες από τότε που άρχισε η πρωινή αδιαθεσία του Λουκά, οι γονείς του είδαν το παιδί τους να μην μπορεί καν να περπατήσει. «Ήταν εξουθενωμένος, αδύναμος και αφυδατωμένος. Νύχτα τον πήγαμε στο Royal Children’s» προσθέτει.

Και τότε ήρθε η ανακοίνωση των γιατρών ότι ο Λουκάς έπασχε από όγκο στον εγκέφαλο. Μόνη λύση η εγχείριση, καθώς αν ξεκινούσε ραδιοθεραπεία θα καταστρέφονταν υγιή τμήματα του εγκεφάλου του.

«Η γη χάθηκε κάτω από τα πόδια μας. Δεν πίστευα ότι το ζούσα αυτό. Για κάμποσες ώρες νόμιζα ότι δεν είχα ακούσει αυτά τα λόγια, ότι τα είχα ονειρευτεί. Ότι σε κάποιον άλλο συνέβαινε αυτό. Δεν ήταν ο Λουκάς μου, δεν θα μπορούσε ο γιατρός να αναφέρεται στον Λουκά μου» λέει η Ειρήνη.

Η εγχείριση του Λουκά διήρκησε 11 ολόκληρες ώρες και για έξι μήνες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

«Δεν του αρέσουν οι γιατροί και οι νοσοκόμες και δεν θέλει να βλέπει τα σωληνάκια. Γυρίζει αλλού τα μάτια του όταν τον γδύνουμε να του κάνουμε μπάνιο. Πολλές φορές από τα όσα μου λέει νομίζω ότι πιστεύει πως όλα τα παιδάκια πάνε στο νοσοκομείο, πως αυτό δηλαδή είναι φυσιολογικό. Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα που γνώρισε από τη στιγμή που άρχισε να καταλαβαίνει» λέει η μητέρα του.

Τώρα ο Λουκάς θα δώσει άλλη μια μάχη στην Αμερική με την ευχή όλων των Αυστραλών και των ομογενών που χάρη στην αγάπη τους συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο μέρος του ποσού για τη θεραπεία.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook