\”Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή αρχή και καλή δύναμη. Μία νέα σχολική χρονιά γεμάτη γνώση, εμπειρίες, υγεία, έμπνευση και καλή πρόοδο.

Η φετινή χρονιά δυστυχώς ξεκινάει με πολλές δυσκολίες και δυστυχώς πολλές ελλείψεις, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας και σε επέκταση και τον τομέα της παιδείας.

Παρά τις επανειλημμένες πιέσεις μας, προς το υπουργείο παιδείας, δεν έχει επιτευχθεί ακόμα ο στόχος για την πλήρωση των κενών στα σχολεία σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και σε οικονομικούς πόρους, που συνεχώς μειώνονται, εις βάρος της παιδείας και της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Ενθαρρυντικό όμως αποτελεί ότι παρ’ όλες τις ελλείψεις οι μαθητές προοδεύουν και επιτυγχάνουν το στόχο τους και περνούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και παράλληλα διακρίνονται σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς.

Η δημοτική αρχή στέκεται πάντα στο πλευρό όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και συμπαραστέκεται στα προβλήματα της, με πιέσεις στο υπουργείο και στη περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης της Κρήτης. Μαζί συνεχίζουμε και αυτή τη χρονιά και αντιμετωπίζουμε τις ελλείψεις του κράτους για την ορθή λειτουργία των σχολείων.

Η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου γνωρίζουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις στα σχολεία και έχει γίνει ο σχετικός προγραμματισμός για την επίλυση τους. Απαραίτητη κρίνεται η συνεργασία και φέτος με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, με τους διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς για μια ομαλή και εποικοδομητική χρονιά.

Εύχομαι σε όλους μια χαρούμενη και δημιουργική χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα.

Η Δήμαρχος
Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook