Τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζήτησε εκ νέου σήμερα Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αν και βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη της νέας χειμερινής περιόδου και αναζητούνται ακόμη από το υπουργείο Οικονομικών ημίμετρα για διόρθωση της «λανθασμένης» «φαρμογής του «αποτυχημένου» μέτρου της εξίσωσης του ΕΦΚ.
Όπως υποστηρίζουν οι έμποροι καυσίμων η μοναδική λύση είναι η μείωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης (από 0,33 στα 0,06 ευρώ ανά λίτρο) στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012 για όλους τους καταναλωτές με ελάχιστες εξαιρέσεις. Όπως σημειώνουν αυτή η λύση θα επαναφέρει τα δημόσια έσοδα υψηλά, από την αύξηση των πωλήσεων και παράλληλα θα δώσει την δυνατότητα σε όλα τα νοικοκυριά, τα σχολεία, τους άνεργους, τους ηλικιωμένους κ.λπ. να περάσουν ζεστό χειμώνα.
Ειδικά για το επιχείρημα ότι η εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης συμβάλει στην πάταξη της λαθρεμπορίας και της παράνομης διακίνησης καυσίμων, η ΠΟΠΕΚ αναφέρει πως όσα μέτρα έχουν ληφθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια προς την κατεύθυνση αυτή «έχουν αποτύχει όλα από τα λάθη των Κυβερνητικών επιλογών και των εφαρμογών τους».
Μάλιστα, η Ομοσπονδία αναφέρει πως αν η εγκατάσταση των συστημάτων εισροών εκροών δεν προχωρήσει άμεσα σε όλα τα στάδια διακίνησης και διάθεσης καυσίμων, θα είναι ακόμη ένα αποτυχημένο μέτρο προς όφελος της λαθρεμπορίας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook