Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ φωτογραφικής μηχανής και κάμερας κινητού τηλεφώνου μόλις έγινε ακόμα πιο θολή.

Κι αυτό γιατί η νέα σειρά QX μοιάζει λιγότερο με παραδοσιακή φωτογραφική και περισσότερο με φακό που προσαρμόζεις πάνω της.

Κι αυτή ακριβώς είναι η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Sony, κάμερες που προσαρμόζονται δηλαδή στα smartphones, την ίδια ώρα που μπορούν να λειτουργήσουν και ανεξάρτητα!

Η Sony κατάφερε να πετύχει τη μοναδική αυτή μορφή στριμώχνοντας όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα της φωτογραφικής σε ένα φακοειδές σώμα. Και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν την οθόνη του κινητού ως σκόπευτρο, αντικαθιστώντας το παραδοσιακό viewfinder των φωτογραφικών.

Μέσω της εφαρμογής της Sony, PlayMemories Mobile, ο χρήστης μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο, να ζουμάρει αλλά και να αλλάξει τις ρυθμίσεις της μηχανής, την ίδια ώρα που αυτή συγχρονίζεται με συσκευές iOS και Android μέσω Wi-Fi.
\"\"
Όσο βέβαια κι αν οι δύο φωτογραφικές προσαρμόζονται (πανεύκολα) σε smartphones, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα: αμφότερες διαθέτουν κουμπιά κλείστρου και ζουμ πάνω στο σώμα για ανεξάρτητη χρήση.

Ποιες οι διαφορές τους; Η QX100 διαθέτει μεγαλύτερο αισθητήρα 1 ίντσας και 20,2 MP (Exmore) ανάλυση, φορώντας φακό Carl Zeis Vario-Sonnar T με 3,6x οπτικό ζουμ.
\"\"
Στο σώμα της υπάρχουν οι επιλογές για μηχανική εστίαση και ζουμ. Πρόκειται ουσιαστικά για τη Cyber-shot RX100 II χωρίς το ορθογώνιο σώμα και την οθόνη!

Όσο για την QX10, ο μικρότερος αισθητήρας των 18,2 MP μπορεί να μη φτάνει στα επίπεδα του αντίστοιχου της QX100, διαθέτει ωστόσο 10x οπτικό ζουμ και κοστίζει σαφώς λιγότερο.
\"\"
Αν ψάχνει κάποιος έναν διασκεδαστικό τρόπο να αυξήσει την ανάλυση των φωτογραφιών που τραβά με το smartphone του, η QX10 αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση.

Η Sony θα λανσάρει τα δύο μοντέλα αργότερα μέσα στον Σεπτέμβριο…

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook