Κύκλωμα Νιγηριανών που δραστηριοποιείται πέριξ της Ομόνοιας έστειλε δύο Ρουμάνους για την «παραλαβή», οι οποίοι εντοπίσθηκαν και τελικά πήραν εισιτήριο για τη φυλακή

Χτύπημα σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών πέτυχε η Δίωξη Ναρκωτικών πριν από λίγο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Δύο Ρουμάνοι προσπάθησαν να περάσουν βαλίτσα με 11 κιλά σίσα, της αποκαλούμενης «κόκας των φτωχών», αλλά συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Σύμφωνα με αξιόπιστη αστυνομική πηγή, το φορτίο των ναρκωτικών έφυγε από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας και πέρασε από το Ναϊρόμπι και τη Ντόχα του Κατάρ για να αφιχθεί στη χώρα μας. Οι εγκέφαλοι πίσω απ\’ αυτήν την επιχείρηση φέρονται να είναι Νιγηριανοί, οι οποίοι λέγεται ότι έχουν αναλάβει τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή πέριξ της Ομόνοιας, σε κάποια νυχτερινά μαγαζιά της Αττικής και τουριστικών περιοχών, αλλά και στο εξωτερικό. Εικάζεται ότι μέρος του φορτίου θα διακινιόταν στη Ρουμανία και την Αλβανία από μέλη του κυκλώματος.

Οι αρχές είχαν ενημερωθεί για την προσπάθεια διοχέτευσης ναρκωτικού σίσα στην ελληνική αγορά αλλά προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ενώ οι αστυνομικοί περίμεναν Νιγηριανούς να παραλάβουν τη βαλίτσα, την τελευταία στιγμή εμφανίστηκαν οι Ρουμάνοι παραλήπτες, πρόσωπα τα οποία είναι γνωστά στις αρχές.

Ο εντοπισμός του φορτίου των 11 κιλών σίσα αποτελεί μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. αφού 1 γραμμάριο αυτού του ναρκωτικού τιμάται προς 5 ευρώ ενώ οι χρήστες του ύστερα από έξι μήνες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ακόμα και να πεθάνουν απ\’ αυτό.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook