Στο Ηράκλειο βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος και Ρένα Δούρου τους στο 2ο πανελλήνιο συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις, που θα διεξαχθεί από τις 13 ως τις 15 Σεπτεμβρίου και στο οποίο μετέχουν ειδικοί επιστήμονες και προσωπικότητες, εκπρόσωποι των ενώσεων θυμάτων, φορέων διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και δήμαρχοι των μαρτυρικών δήμων από πολλές μαρτυρικές περιοχές της Ελλάδας.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, ο Δήμος Βιάννου και η Περιφέρεια Κρήτης, στην Άνω Βιάννο, με αφορμή τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου και της Δυτικής Ιεράπετρας, του δεύτερου μεγαλύτερου Ολοκαυτώματος στη χώρα, μετά από εκείνο των Καλαβρύτων, με 401 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Με μαθητές και καθηγητές του 8ου Λυκείου Ηρακλείου, συναντήθηκαν σήμερα, πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επίσκεψή τους στο σχολείο.

Μετά τον αγιασμό, ο Μανώλης Γλέζος απευθύνθηκε στους μαθητές και αργότερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνομίλησαν με τους μαθητές και τους καθηγητές τους, άκουσαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και αναφέρθηκαν στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και στον τομέα της Παιδείας.

Στις 6 το απόγυμα οι Μ. Γλέζος και Ρ. Δούρου πρόκειται να δώσουν συνέντευξη Τύπου εφόλης της ύλης, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

Το βράδυ της Πέμπτης θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος» ενώ την Παρασκευή, ο Μανώλης Γλέζος θα μιλήσει κατά την έναρξη του συνεδρίου στη μαρτυρική πόλη για τα 70 χρόνια του Ολοκαυτώματος. Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν το βράδυ της Παρασκευής καθώς και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.

Την Κυριακή το πρωί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν μέρος στην επίσημη τελετή μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής κατοχής και θα καταθέσουν στεφάνι στο Πανδημοτικό Ηρώο της Αμιρών Βιάννου ενώ θα παραβρεθούν και στην επιμνημόσυνη δέηση. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον Κρουσώνα, στην οποία θα μετέχουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.