Χωρίς τη συμμετοχή συνδικαλιστών θα εξετάζουν τα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων, όπως προβλέπει νέο νομοσχέδιο, που θα τεθεί σε διαβούλευση από τον υπουργό Εσωτερικών Ι. Ραγκούση.

Παράλληλα, βάσει αυτού, ο χρόνος για την περαίωση των ένορκων διοικητικών εξετάσεων (Ε.Δ.Ε.) μειώνεται στον έναν μήνα, οι υπάλληλοι που παραπέμπονται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της υπεξαίρεσης τίθενται αυτοδικαίως σε αργία ως την έκδοση δικαστικής απόφασης, ενώ από τη στιγμή που υποπίπτουν σε αδίκημα χάνουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν στο μέλλον θέση προϊσταμένου.

 

Οι ποινές που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο θα είναι αυστηρότερες, οι προθεσμίες για την εκδίκαση των υποθέσεων μικρότερες και θα υπάρχει δυνατότητα επιβολής χρηματικής πειθαρχικής ποινής ακόμη και σε συνταξιούχους δημόσιους υπάλληλους.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», το πρόστιμο επεκτείνεται σε 12 μήνες από τους τρεις που προβλέπονται σήμερα, ενώ η προσωρινή παύση με πλήρη στέρηση των αποδοχών επεκτείνεται στους 12 από τους έξι μήνες. Θεσπίζεται επιπλέον υποβιβασμός ως δύο βαθμούς, από έναν που ισχύει σήμερα.

 

Επιπλέον της πειθαρχικής ποινής μπορεί να επιβάλλεται και οικονομική κύρωση από 3.000 ως 30.000 ευρώ. Όταν επιβάλλεται οριστική παύση για οικονομικά θέματα ή για ανάρμοστη συμπεριφορά προβλέπεται κύρωση από 10.000 ως και 100.000 ευρώ.

Zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook