Η παρουσία του Carlyle στο γραφείο του κυρίου Μηταράκη αναμένεται να έχει και συνέχεια ενώ την ίδια ώρα μεγάλο hedge fund από την Αμερική με ενεργητικό που ξεπερνά τα 4 δισ. δολάρια χτίζει θέσεις στις ελληνικές τράπεζες.

Η παρουσία των fund όμως δε σταματά εδώ καθώς διερευνώνται και ποσοστά σε άλλες εισηγμένες εταιρείες που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την ανθεκτικότητα τους στην κρίση αλλά και τους τομείς προοπτικής και ανάπτυξης που δραστηριοποιούνται.

Όλα αυτά δείχνουν ότι τα διεθνή επενδυτικά και κερδοσκοπικά κεφάλαια συνεχίζουν την επανάκαμψη τους στις ελληνικές επιχειρήσεις προεξοφλώντας ότι η οικονομία της χώρας θα επανέλθει σε πορεία ανάκαμψης εντός του ευρώ.

Την ίδια ώρα όμως το κλίμα βράζει στη βιομηχανία καθώς κορυφαίοι επιχειρηματίες τους οποίους στοχεύουν τα funds γνωρίζουν σε βάθος τα προβλήματα και αισθάνονται ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται έχουν ξεχειλώσει και δεν διαθέτουν ουσιώδεις λύσεις για την ανάκαμψη.

Το κλίμα έχει αρχίσει να συσσωρεύεται τους τελευταίους μήνες και υπάρχει δυσαρέσκεια απέναντι και στην ευθυγράμμιση της κυβερνητικής τάσης με την τρόικα, η οποία δε διαφοροποιείται.

Παράλληλα, εκείνο που αναφέρουν κορυφαίοι επιχειρηματίες είναι ότι για να πειστούν οι ξένοι να συμβάλλουν με σοβαρές επενδυτικές κινήσεις θα πρέπει πρώτοι οι Έλληνες να δώσουν το παρόν.

Την ίδια ώρα αμφιβολίες διατυπώνονται για την ενεργοποίηση πολυεθνικών που κάνουν τα "γλυκά μάτια" μεν στο πρωθυπουργικό γραφείο, από την άλλη πλευρά όμως η δραστηριοποίηση τους στις πολυδιαφημισμένες επενδύσεις είναι μηδενική.

newmoney.gr