Μάχη «σώμα με σώμα» της Νέας Δημοκρατίας με το ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το Βαρόμετρο της εταιρείας Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Μπροστά η ΝΔ στην παράσταση νίκης, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 29% και η Νέα Δημοκρατία έρχεται δεύτερη με 28%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ μπαίνει ενδεχομένως οριακά στη Βουλή, καθώς λαμβάνει 2,5% με ποσοστό στατιστικού λάθους στο 1%.

Σε σχέση με τη μέτρηση του Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει απώλειες μισής ποσοστιαίας μονάδας, όπως το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει 1%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,5%, και η Χρυσή Αυγή 2%.

Στην παράσταση νίκης παραμένει μπροστά η Νέα Δημοκρατία με 46% (έναντι 53% τον Ιούλιο) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 40% (έναντι 43%).

Δημοφιλέστερο κόμμα εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 39%, και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 35% (30% τον Ιούλιο), η Νέα Δημοκρατία και η ΔΗΜΑΡ με 30% ( έναντι 32% και 35%) αντίστοιχα, το ΚΚΕ με 26% (έναντι 30%), το ΠΑΣΟΚ με 19% (έναντι 24%) και η Χρυσή Αυγή με 15% (έναντι 14%).

Καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα εμφανίζεται το σχήμα Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ με 28%, (34% στο Βαρόμετρο του Ιουλίου) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 23%. «Καμία από τις δύο», απαντά το 45% (39% τον Ιούλιο).

Το 60% εκτιμά ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές, με το 38% να ζητά προσφυγή στις κάλπες.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται με 35% των προτιμήσεων o Αντώνης Σαμαράς (έναντι 41% τον Ιούλιο), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει το 31% (έναντι 30%). «Κανένας από τους δύο», απαντά το 32% (27% τον Ιούλιο).

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς που λαμβάνει το 37% των θετικών απόψεων (39% στο Βαρόμετρο Ιουλίου) και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 36% (αμετάβλητο ποσοστό), ο Φώτης Κουβέλης με 33% (έναντι 34%), ο Πάνος Καμμένος με 31% (αμετάβλητο ποσοστό), ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 22% (έναντι 21%), ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 21% (έναντι 26%), και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 15% (αμετάβλητο ποσοστό).
Αρνητική η γνώμη για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 76% τάσσεται κατά του Μνημονίου, ενώ το 15% υπέρ. «Ούτε υπέρ, ούτε κατά» απαντά το 6%.

Αρνητική γνώμη για την Ευρωπαϊκή Ένωση εκφέρει το 55% των ερωτηθέντων, ενώ θετικά εκφράζεται το 42%, τη στιγμή που το 51% λέει «Ναι» στο ευρώ. «Όχι» απαντά το 47%.

Την ίδια ώρα, επτά στους 10 πολίτες (74%) εκτιμούν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, με το 19% να απαντά το αντίθετο.

Το 81% θεωρεί ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για εργασιακές διενέξεις.
«Όχι» απαντούν οι πολίτες σε επέμβαση στη Συρία

Την ίδια ώρα, αρνητικοί εμφανίζονται οι πολίτες στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, ενώ αρνητικά «βλέπουν» οι έλληνες τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ειδικότερα, το 72% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί την στρατιωτική επέμβαση, αντίθετα με το 9% που θα την προτιμούσε ως λύση του συριακού προβλήματος.

Από τους ψηφοφόρους των τριών κομμάτων, περισσότερο κατά της επέμβασης είναι του ΣΥΡΙΖΑ (77%) και ακολουθούν του ΠΑΣΟΚ με 69% και της ΝΔ με 61%.

Συνολικά το 66% των ερωτηθέντων έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική άποψη για τον Άσαντ. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι 72% και της ΝΔ 69%.

Τέλος, το 78% δεν θέλει η Ελλάδα να δεχθεί να παρέχει διευκολύνσεις, αντίθετα με το 18% που θα ήθελε το αντίθετο.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook