Με το ένα ... μάτι προσανατολισμένο στην προοπτική των πιθανολογούμενων εξελίξεων και με ότι αυτές συνεπάγονται βρίσκονται σε καθημερινή πλέον οι αστυνομικοί, καθώς σε ένα μήνα λήγει η διετής θητεία του αρχηγού ως solus primus στην ΕΛ.ΑΣ. και μένει ν' αποφασιστεί εάν θα γίνει με βάση το σχετικό νόμο χρήση του 2+1, ή αν θα τεθεί εκτός σώματος και ουσιαστικά κρίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ο κ. Παπαγιαννόπουλος φαίνεται ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κ. Δένδια, ο οποίος αναμένεται να προτείνει την παραμονή του για ακόμη ένα έτος και να επιχειρηματολογήσει στον πρωθυπουργό την κρισιμότητα των λόγων (αίτιο- αιτιατό) που επιτάσσει την ανανέωση της θητείας.

Σ' αυτή την περίπτωση, απ' ότι φαίνεται, ο πρωθυπουργός που σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τα τεκταινόμενα και τις αλλαγές στην Αστυνομία (είναι κι αυτός ένας λόγος που το σ.ν. για την αναδιάρθρωση μετατίθεται να κατατεθεί στη Βουλή απροσδιόριστα τον... χειμώνα) πρόκειται να συγκατανεύσει θετικά. 

Όπως όμως λέγεται, το δεκαήμερο που θ' ακολουθήσει και μετά τα θετικά μηνύματα προς το κυβερνητικό επιτελείο που άφησε η ΔΕΘ, θα αποτελέσει το συντελεστή που θα κρίνει αν υπάρχουν μεταβλητές και σε ποιο βαθμό.

Στην περίπτωση διατήρησης του κ. Παπαγιαννόπουλου, αν και ακόμη είναι νωρίς, σημειώνεται ότι θα του ζητηθεί να παραιτηθεί το Μάρτιο, ώστε οι κρίσεις στο σώμα της αστυνομίας να τεθούν σε καθεστώς ομαλής ροής, παρότι η χώρα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 θα έχει την προεδρία της Ε.Ε. και αλλαγή αρχηγού αστυνομίας μιας χώρας επιφορτισμένης με τέτοια δικαιοδοσία δεν έχει ξαναγίνει.

Στην περίπτωση πάντως που αποφασιστεί τελικά τώρα η αλλαγή του κ. αρχηγού, υπάρχουν τρία διαφορετικά σενάρια, το καθένα από τα οποία συγκεντρώνει διαφορευτικές ποιοτικές και ποσοτικές πιθανότητες. 

bloko.gr