Την οργή των οικολογικών οργανώσεων και των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας έχει προκαλέσει ο φόνος από ασυνείδητους «κυνηγούς» ενός αγριογούρουνου- μητέρας, στο δρυόδασος της Φολόης στην Ηλεία.

Το άτυχο ζώο το σκότωσαν οι ασυνείδητοι έπειτα από ενέδρα, αδιαφορώντας για τα μικρά του που ήταν δίπλα του και θήλαζαν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Οι θηροφύλακες εντόπισαν τους πέντε λαθροκυνηγούς και το άτυχο νεκρό ζώο το οποίο κατέσχεσαν. Μάλιστα δέχθηκαν επίθεση από τους δράστες, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να διαφύγουν. Μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας και του Δασαρχείου Πύργου κατασχέθηκε επίσης ένα όχημα και δύο κυνηγετικοί σκύλοι.

Οι λαθροθήρες εντοπίστηκαν ύστερα από καταγγελίες πολιτών. «Πρόκειται για αποτρόπαιο θέαμα, μια χοιρομάνα νεκρή να στάζει γάλα και δίπλα τα μικρά της. Τα αγριογουρουνάκια είναι καταδικασμένα», τόνισε ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάτας.

Δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πύργου ενώ οι δράστες μέχρι χθες βράδυ που έληξε το αυτόφωρο ήταν άφαντοι.

Σύμφωνα με τον δασάρχη Πύργου ήταν σεσημασμένοι και υπάρχει εις βάρος τους δικογραφία και σε άλλο δασαρχείο για ανάλογο περιστατικό πέρσι.

Όπως είπε στην εφημερίδα ο Νίκος Γαρουφαλής, μέλος του ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, «δυστυχώς υπάρχουν ασυνείδητοι που κατά παραγγελία σκοτώνουν θηράματα ακόμα και εκτός εποχής και τροφοδοτούν μεγάλα εστιατόρια και ταβέρνες στη Δυτική Ελλάδα. Ζητάμε την παραδειγματική τους τιμωρία».

Θηροφύλακες αναζητούν τα μικρά γουρουνάκια στην περιοχή όπου οι λαθροθήρες σκότωσαν τη μητέρα τους με την ελπίδα να τα εντοπίσουν και να τα περιθάλψουν ή να τα μεταφέρουν σε φωλιά άλλης μητέρας η οποία, όπως λένε, θα τα υιοθετήσει.

Οι λαθροθήρες εντοπίστηκαν έπειτα από καταγγελίες πολιτών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook