Σε πολλές προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι αρχές του Λασιθίου, στο πλαίσιο των ερευνών για την δολοφονία του 79χρονου που σημειώθηκε σε χωριό του Αγίου Νικολάου. Οι έρευνες των αρχών στρέφονται κυρίως σε αλλοδαπούς που ζουν στην περιοχή, ωστόσο δεν αποκλείουν και την εμπλοκή προσώπου από το ευρύτερο περιβάλλον του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας το τελευταίο διάστημα είχε κάνει ανάληψη τις αποταμιεύσεις που είχε στην τράπεζα και τις έκρυψε στο σπίτι του, κίνηση που ίσως τον μετέτρεψε σε στόχο. Χρήματα πάντως δεν φαίνεται να βρέθηκαν στο καμένο σπίτι του.

Αν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, κίνητρο της ληστείας φαίνεται πως ήταν η ληστεία, ενώ οι δράστες αφού σκότωσαν τόσο τον σκύλο που ήταν έξω από το σπίτι όσο και τον άτυχο ηλικιωμένο βρήκαν τη λεία τους και αμέσως μετά έβαλαν φωτιά για να κρύψουν τα ίχνη τους.

Από την πλευρά των αρχών εκφράζεται η αισιοδοξία πως γρήγορα θα φτάσουν στην άκρη του νήματος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

\”Χθες (11.09.2013) το πρωί, ενημερώθηκε το Κέντρο Επικοινωνιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, ότι έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε οικία, στον οικισμό Κάτω Αμυγδάλων του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Άμεσα, μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, όπου εντόπισαν νεκρό τον 79χρονο σε εξωτερικό χώρο της οικίας ιδιοκτησίας του, η οποία είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά.

Στο σημείο κλήθηκαν και μετέβησαν Ιατροδικαστής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ηρακλείου και Κλιμάκιο από το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Νεάπολης, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.\”

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook