Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2013 το πρωί, στο γραφείο του, σύσκεψη για θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας του Νομού Χανίων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, εκπρόσωποι Δήμων του Νομού, εκπρόσωποι του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, των τριών Κέντρων Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

Όσον αφορά στον αντιφυματικό εμβολιασμό των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων

α) για τα σχολεία του Δήμου Χανίων, πλην Ακρωτηρίου, αποφασίστηκε να συσταθεί εμβολιαστικό κλιμάκιο από το Δήμο Χανίων και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων,

β) για τα σχολεία της περιοχής Ακρωτηρίου και των υπόλοιπων Δήμων του Νομού, τα εμβολιαστικά κλιμάκια θα συσταθούν με ευθύνη των οικείων Κέντρων Υγείας.

Τον γενικό συντονισμό των εμβολιαστικών συνεργείων έχει το Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Τέλος, σχετικά με τα πιστοποιητικά υγείας των εργαζομένων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διασαφηνίστηκε ότι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για την έκδοσή τους σε οποιονδήποτε γιατρό, κρατικό ή ιδιώτη, και δεν είναι απαραίτητο να προσέρχονται στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook