Σε μια κίνηση με μεγάλο ενδιαφέρον και ακόμα μεγαλύτερο συμβολισμό προχώρησε η Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Συγκεκριμένα με τη συνεργασία του Δήμου Βιάννου παραχωρεί (αρχικά) 120 στρέμματα γης σε 22 ανθρώπους που έχουν ανάγκη και εκδήλωσαν ενδιαφέρον, προκειμένου να την καλλιεργήσουν και να ανταπαεξέλθουν στην οικονομική συγκυρία.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός πολύτεκνου από το Καστρί της Βιάννου, τα παιδιά του οποίου επιθυμούν να επιστρέψουν πίσω στον τόπο τους αλλά δεν είχαν αντικείμενο εργασίας.

Σ' αυτά παραχωρήθηκε μια σημαντική έκταση για να ξεκινήσουν ξανά τη ζωή τους.

Ο Π. Μπαριτάκης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την κίνηση αυτή της Μητρόπολης που δείχνει πως στέκεται δίπλα στον κλήρο. Μιλώντας στο flashnews.gr τόνισε : ''θα κάνουμε τα πάντα, έτσι ώστε μέχρι το Φθινόπωρο να είναι καλλιεργήσιμες οι εκτάσεις. Σ' αυτές θα καλλιεργηθούν πρώιμα κηπευτικά. Ως Δήμος θα κάνουμε τα πάντα για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα διευκολύνουν τους πολίτες να δουλέψουν. Απαραίτητο είναι να φτάσει εκεί το νερό και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές''.