Έχει αναρωτηθεί κανείς γιατί η διοίκηση του ΟΑΕΕ ήταν τόσο ανάλγητη με τους εμπόρους που χρωστούσαν μέχρι τώρα; 

Ενώ όλα τα υπόλοιπα ταμεία αλλά και η εφορία έκαναν απανωτές ρυθμίσεις για να ανακουφίσουν όσο μπορούσαν τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, ο ΟΑΕΕ στέλνει κατασχετήρια στους εμπόρους , λες και δεν γνωρίζει ότι αυτοί σε τελική ανάλυση πλήρωσαν και πληρώνουν τον λογαριασμό του μνημονίου στο μέγιστο βαθμό. 

Η αντιμετώπιση αυτή του ΟΑΕΕ ήταν περίεργη και ύποπτη αλλά και αντισυνταγματική. 

Δεν έδινε το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης (Συνταγματικό δικαίωμα ) στον έμπορα ενώ του χρεώνει σε τελική ανάλυση τις εισφορές , που με τον ένα τρόπο ή τον άλλο , θα τις εισπράξει τελικά. Δηλαδή θα εισπράξει για υπηρεσίες που δεν παρείχε. 

Τα μάτια, μου τα άνοιξε τελικά ένας ασφαλιστής μεγάλης ιδιωτικής ασφάλειας. Τον ρώτησα πως πάνε οι δουλειές και ενώ περίμενα την τυπική απάντηση των ημερών - " Αφού τελικά έχουμε την υγεία μας , τότε όλα καλά " - τον ακούω να ευλογεί την διοίκηση του ΟΑΕΕ. 

Μου λέει ότι έχει τρελαθεί στην δουλειά γιατί τρέχουν να ασφαλιστούν όλοι οι έμποροι με πολύ μικρότερο κόστος για στοιχειώδεις υπηρεσίες περίθαλψης. 

Θεωρεί σίγουρα ότι υπάρχει συνέργεια με κάποιον - κάποιους της κεντρικής εξουσίας και συνδέεται με το ξεκαθάρισμα που υπάρχει στις ασφαλιστικές εταιρείες το τελευταίο διάστημα.

Να δω πότε θα ξυπνήσει κάποιος εισαγγελέας.

Βιτρούβιος