Με τις αρχές της Χαβάης τα έχει βάλει μια γυναίκα από την πολιτεία αυτή, επειδή , όπως λέει, περικόπτουν αυθαίρετα το επώνυμό της δείχνοντας ασέβεια στην κληρονομιά του συζύγου της.

Ο λόγος είναι πως το όνομα δεν χωρά στις ταυτότητες της πολιτείας.

Και πώς να χωρέσει αφού αποτελείται από 36 χαρακτήρες: η γυναίκα λέγεται Janice Lokelani Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele και τα τελευταία χρόνια είχε δύο κρατικά έγγραφα, μια ταυτότητα κι ένα δίπλωμα οδήγησης.

\"\"

\"\"

Στο δίπλωμα το όνομά της είχε τυπωθεί σε σύντμηση ενώ το μικρό και το μεσαίο όνομά της είχαν παραλειφθεί εντελώς.

Για να επανορθώσει, το γραφείο του κυβερνήτη της Χαβάη της επέτρεψε μια ειδική έκδοση ταυτότητας που χωρούσε όλο το όνομά της αλλά κι αυτή έληξε το Μάιο.

Τότε άρχισαν όλα καθώς η νέα ταυτότητα εκδόθηκε με τη σύντμηση του ονόματος, όπως αυτή αναγράφεται στο δίπλωμα οδήγησης.

\"\"

Όταν επικοινώνησε με τις αρχές για να δει τι θα μπορούσε να γίνει, της προτάθηκε να.. αλλάξει το όνομά της για να διευκολύνει και τον εαυτό της και την εκδούσα αρχή.

«Μα πόση ασέβεια για τους πολίτες της Χαβάης», σχολίασε η γυναίκα μιλώντας στο KHON2.

Εξήγησε πως το «κομμένο» όνομά της τής προκαλούσε προβλήματα όταν ταξίδευε και πως για το θέμα της είχε γίνει έλεγχος και από την αστυνομία.

\"\"

\"\"

Τόνισε δε πως το όνομα έχει για εκείνη ξεχωριστή σημασία γιατί τη συνδέει με τον σύζυγό της ο οποίος δεν ζει πια.
«Για μερικούς ανθρώπους στον κόσμο το όνομα είναι τα πάντα. Αν πω το όνομά μου σε έναν γηραιό Χαβανέζο (κουπούνα), μπορεί να καταλάβει τα πάντα για την οικογένεια του συζύγου μου πολλές γενιές πίσω. Μόνο από το όνομα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Όταν το όνομα κόβεται ή αλλάζει, διαστρεβλώνεται το νόημα και ό,τι αντιπροσωπεύει».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το υπουργείο Μεταφορών της Χαβάης εξετάζει το ενδεχόμενο τα διπλώματα οδήγησης να χωρούν 40 χαρακτήρες ούτως ώστε το ζήτημα να λυθεί.
\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook