Η ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Καστέλλι, ένα πάγιο αίτημα της περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και των κατοίκων του, αποκτά υπόσταση αφού, έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας και τη συνεργασία της με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ξεκινά τη λειτουργία του.
Στα πλαίσια αυτά, η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας έχει ήδη παραχωρήσει την αναγκαία υποδομή στέγασης εντός του κτιριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου και Λυκείου Καστελλίου, αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή για τη λειτουργία του Σχολείου. 
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας θα λειτουργήσει ως παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Τυλίσου.
Οι αιτήσεις εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Έτσι, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ξεκινάει τη λειτουργία του στο Καστέλλι, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενήλικες ενδιαφερόμενους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας να αναζητήσουν διεξόδους δια βίου μόρφωσης, βελτιώνοντας το επίπεδο εκπαίδευσής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου (τηλ. επικοινωνίας: 28913 40115 ή 28913 40137).
Δικαιολογητικά εγγραφής
Για την εγγραφή τους στο Σχολείο Β’ Ευκαιρίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Καστέλλι οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν την αίτηση εγγραφής που θα τους δοθεί από τον αρμόδιο υπάλληλο και προσκομίζουν τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά:
1. Απολυτήριος τίτλος Δημοτικού (πρωτότυπος). Σε περίπτωση που δεν τον έχουν αποκτήσει προσκομίζουν τον τίτλο από την τελευταία τάξη στην οποία φοίτησαν.
2. Πιστοποιητικό Γέννησης
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4. Επικυρωμένη φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
5. Τρεις φωτογραφίες τύπου ταυτότητας
Σύντομες πληροφορίες για το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) απεθύνονται σε πολίτες άνω των 18 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και δίνουν τη δυνατότητα απόκτησης τίτλου ισότιμου με το απολυτήριο Γυμνασίου. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στους πολίτες.
Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (2 σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες (5-9μ.μ.) από Δευτέρα έως και Παρασκευή.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίνει έμφαση στην καλλιέργεια των προσωπικών δυνατοτήτων κάθε εκπαιδευόμενου και τον υποστηρίζει με συμβουλευτικές υπηρεσίες. Επίσης εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι εκπαίδευσης που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
•  Συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους έξω από το σχολείο
• Αξιολόγηση των εκπαιδευόμενων χωρίς εξετάσεις, με περιγραφικά και ποιοτικά σχόλια και όχι με τον κλασικό τρόπο βαθμολόγησης του Γυμνασίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook