Τη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου πήγε να τιμήσει με το δικό του τρόπο ο αμερικανός πάστορας Τέρι Τζόουνς, ο οποίος αποπειράθηκε να κάψει 3.000 αντίτυπα του Κορανίου, γράφει η εφημερίδα Orlando Sentinel.

Ο 61χρονος φυλακίστηκε στο Μάλμπερι κοντά στην Τάμπα της Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη μεταφορά καυσίμων και κατοχή πυροβόλου όπλου, διευκρινίζει η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα.

Τη στιγμή της σύλληψής του ο πάστορας οδηγούσε ένα μικρό φορτηγό με ριμουλκούμενο όχημα το οποίο είχε πάνω του μια μεγάλη ψησταριά γεμάτη από αντίτυπα του Κορανίου τα οποία είχε ραντίσει με κηροζίνη.

Στην ιστοσελίδά του, ο αμφιλεγόμενος πάστορας Τζόουνς είχε ανακοινώσει ότι προτίθετο να κάψει την Τετάρτη 2.998 αντίτυπα του Κορανίου, του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων, στην περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Συνελήφθη μαζί με τον πάστορα Μάρβιν Σαπ λίγα λεπτά πριν υλοποιήσει το σχέδιό του, τονίζει το δημοσίευμα. Το Ιούλιο του 2010, ο Τζόουνς είχε προσελκύσει την προσοχή της κοινής γνώμης όταν έκαψε σελίδες του Κορανίου με την ευκαιρία της δέκατης επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook