Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του \”Cretan Union Cup\”, ενός σπουδαίου ιστιοπλοϊκού αγώνα, που γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Αναλυτικά το κοινό δελτίο τύπου από ΙΟΧ και ΝΟΧ:
\”Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πραγματοποίηση του σπουδαίου ιστιοπλοϊκού γεγονότος, του Cretan Union Cup, αγώνας που γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ετών από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Τον αγώνα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και οι Ναυταθλητικοί Όμιλοι Κρήτης. Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 14 Οκτωβρίου από τις προσβάσεις του Λιμένα Χανίων (13:00) με πανηγυρικό τρόπο και θα ολοκληρωθεί στις 20 του επόμενου μήνα στον Άγιο Νικόλαο.  

Στα Χανιά, απ’ όπου θα ξεκινήσει το Cretan Union Cup, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, με τον Ναυτικό και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων να έχουν την ευθύνη της συνδρομής αφενός της έναρξης του αγώνα κι αφετέρου της πραγματοποίησης εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν πριν τα σκάφη ριχθούν στην αγωνιστική μάχη.  

Συγκεκριμένα, ο Ναυτικός Όμιλος θα διοργανώσει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο την παραμονή της έναρξης του Cretan Union Cup, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει το skipper meeting, στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο. Χανίων, στο Νεώριο Μόρο. Ακολούθως, στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή πληρωμάτων και επιτροπών αγώνα. 

Συνολικά η διαδρομή του αγώνα θα είναι Χανιά-Ρέθυμνο-Ηράκλειο-Άγιος Νικόλαος, με σταθμούς στις παραπάνω πόλεις όπου και θα διοργανωθούν επετειακές εκδηλώσεις.\”

Λευτέρης Αντωνακάκης   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook