Με μια πρωτοφανή εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Λεωνίδα Κλάδου, ο Δήμος Φαιστού τίμησε στα πρόσωπα της οικογενείας του, τον καλλιτέχνη που για δεκαετίες προσέφερε στην Κρητική παραδοσιακή μουσική.

Ο Λεωνίδας Κλάδος υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες που ανέδειξε η Κρήτη. Έζησε και εργάστηκε για περισσότερα από 50 χρόνια στις Μοίρες. Δημιούργησε μια εξαίρετη οικογένεια, αποτελούμενη από τέσσερα παιδιά και οκτώ εγγόνια, που στο πρόσωπο τους ο Δήμος Φαιστού τίμησε την προσφορά του συντοπίτη μας Λεωνίδα Κλάδου, στη διάδοση της παράδοσης του τόπου μας, όλα αυτά τα χρόνια.

Την Τετάρτη το βράδυ το κέντρο των Μοιρών γέμισε ασφυκτικά από κόσμο για να παρακολουθήσει την προγραμματισμένη εκδήλωση με τη συμμετοχή του Παγκρήτιου Συλλόγου Κρητικής Μουσικής και πολλών γνωστών καταξιωμένων καλλιτεχνών της Κρητικής μουσικής. Κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης, δόθηκε το όνομα του Λεωνίδα Κλάδου, στην κεντρική πλατεία των Μοιρών και απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του από τη Δήμαρχο Φαιστού. Καλλιτέχνες που έσπευσαν από όλη την Κρήτη, αφιλοκερδώς, να τιμήσουν τη μνήμη του και το συγκρότημα παραδοσιακών χορών του Κ. Γεωργιλαδάκη, σε μια εκδήλωση που διήρκησε περισσότερο από πέντε ώρες γεμάτη Κρήτη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κκ Μακάριος, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Φαιστού, Αντιδήμαρχοι και μέλη του ΔΣ Φαιστού, η Πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μοιρών, καθώς και μέλη της οικογένειας του Λ. Κλάδου.

Η δήμαρχος Φαιστού στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην προσφορά του Λ. Κλάδου ως καλλιτέχνη και δάσκαλο στη διάδοση της παραδοσιακής μουσικής αλλά και στην εν γένει προσφορά του στον Πολιτισμό της Κρήτης, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του με τη μουσική του. Τόνισε δε ότι αποτελεί το ελάχιστο στο μέγεθος της αξίας και της προσφοράς του η εκδήλωση, ανακοινώνοντας επίσης την καθιέρωση, ετήσιων μουσικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στον εκλεκτό καλλιτέχνη.

Ο Δήμος Φαιστού ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κκ. Μακάριο, τους ομιλητές που ανέλυσαν την πολυδιάστατη ζωή και προσωπικότητα του Λ. Κλάδου, τον Παγκρήτιο Σύλλογο Κρητικής Μουσικής και τον Πρόεδρο του, τον κ. Γιώργο Βιτώρο για την πολύωρη παρουσίαση της εκδήλωσης, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αληθινής, Γαλιάς και Πόμπιας, τα μέλη της Εθελοντικής ομάδας Νεολαίας Φαιστού «ΔΡΩ», το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, την Αστυνομία, την οικογένεια των Κλάδων, καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλαν στην άψογη διεξαγωγή της εκδήλωσης με την πολύτιμη βοήθεια τους. Επίσης ευχαρίστησε, τους χορηγούς της εκδήλωσης για τη μέγιστη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της τιμητικής αυτής βραδιάς.

Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρών σημαντικοί κρητικοί καλλιτέχνες τους οποίους οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΑΛΕΦΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΒΑΡΔΑΣ ΝΙΚΟΣ & ΓΙΩΡΓΗΣ
ΓΑΡΓΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ
ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΗΛΙΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΚΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΚΑΚΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ
ΚΑΛΕΜΑΚΗΣΑΛΕΚΟΣ
ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΚΑΤΣΑΜΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΚΟΝΤΑΡΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΚΡΑΣΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΛΕΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΕΣΑΝΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΜΕΣΣΑΡΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΕΤΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΣΚΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΜΑΡΑΓΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΝΙΚΟΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΩΠΑΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook