Υλικά

• 20 φρέσκιες αντζούγιες, αλατισμένες, καθαρισμένες και ανοιγμένες στη μέση
• 200 γρ. μακαρόνια Νο 6
• Λίγο αλεύρι (για το αλεύρωμα των ψαριών)
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 κ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο
• 2 κ. σούπας λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
• 80 ml. ελαιόλαδο
• 80 γρ. κορυφές απο μάραθο
• 1 σφηνάκι λευκό κρασί

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Παράλληλα αλευρώνουμε τις αντζούγιες και τις σωτάρουμε για 1 ½ λεπτό απο την κάθε πλευρά. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε κατά μέρος.

Στη συνέχεια σωτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και το κουκουνάρι συνεχίζοντας το σωτάρισμα και σβήνουμε με το κρασί. Στο μεταξύ βράζουμε σε θαλασσινό νερό τα μακαρόνια να κρατάνε στο δόντι (al dente).

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι που φτιάξαμε τη σάλτσα προσθέτοντας λίγο απο το ζωμό που έβρασαν, ούτως ώστε η σάλτσα να μην είναι πολύ παχιά.

Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τς υλικά κια ψήνουμε ακόμα 2 λεπτά. Σερβίρουμε σε στρογγυλή πιατέλα, βάζοντας τα μακαρόνια, από πάνω τις αντζούγιες και γαρνίρουμε με τις κορυφές απο το μάραθο.