«Μία γυναίκα για να κυριαρχήσει σε όλους» γράφει o Economist στο πρωτοσέλιδό του με την Μέρκελ να απεικονίζεται πάνω σε έναν κίονα ιωνικού ρυθμού και γύρω της ερείπια, κάτω από τον ουρανό που φωτίζεται από μια ηλιαχτίδα…. 
Τα πρωτοσέλιδα δείχνουν να μην έχουν τέλος για την γερμανίδα καγκελάριο. Μετά τους γερμανούς σε Spiegel και Süddeutsche Zeitung, ήρθε η σειρά του Economist να ασχοληθεί με τη δύσκολη περίπτωση της κ. Μέρκελ. 
«Πιστεύουμε ότι η Μέρκελ είναι ο σωστός ηγέτης για την Γερμανία και την Ευρώπη, πρωτίστως για αυτό που είναι: η ιδανικότερη δημοκρατική αρχηγός του κόσμου και σαφέστατα ασφαλέστερη από οποιονδήποτε αριστεριστή αντίπαλό της. Κυρίως όμως γιατί πιστεύουμε αυτό που ακόμα και τώρα μπορεί να γίνει -η ηγέτιδα που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται η Γερμανία και η Ευρώπη».
Mάλιστα, το περιοδικό την συγκρίνει με ηγέτες που βρέθηκαν από το ζενίθ στο ναδίρ (Ομπάμα και Κάμερον) ή άλλους που δεν απογειώθηκαν ποτέ και απαριθμεί ορισμένα από τα επιτεύγματά της: κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ, έβαλε τους βόρειους να πληρώσουν τα πακέτα διάσωσης, έβαλε τους ισπανούς να κάνουν αδιανόητες μεταρρυθμίσεις και απάλλαξε την Ευρώπη από «κλόουν» επιπέδου Μπερλουσκόνι, όπως λέει χαρακτηριστικά.
Και το άρθρο καταλήγει: «Κάνοντας την υπόθεση ότι θα κερδίσει τις εκλογές, θα είναι η κυρίαρχη πολιτικός της Ευρώπης. Το στοίχημα που βάζουμε είναι ότι θα θέλει να την θυμούνται για την αποφασιστικότητά της και όχι για τη διστακτικότητά της».
Ως άλλος «Αρχοντας των Δακτυλιδιών» η Μέρκελ δείχνει να κρατά το επικίνδυνο δακτυλίδι που στο τέλος θα τους αποκλείσει όλους…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook