Συνελήφθη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή Θηβών, 34χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών, αντίσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και σωματικές βλάβες.

Ο 34χρονος εντοπίσθηκε στη Θήβα να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν σε πρόσφορο σημείο να τον ελέγξουν, ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, πεζός, κατευθυνόμενος σε παρακείμενο καταυλισμό ΡΟΜΑ.

Καταδιώχθηκε από δύο αστυνομικούς και όταν ο ένας τον πλησίασε και τον κάλεσε να παραδοθεί, ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά και τον τραυμάτισε με πέτρα στο χέρι, ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής κατάφερε να του αποσπάσει το υπηρεσιακό του όπλο.

Προσεγγίζοντας ο δεύτερος αστυνομικός κάλεσε το δράστη να αφήσει το όπλο, πλην όμως αυτός αρνήθηκε και το έστρεψε προς το μέρος του στοχεύοντάς τον. Τότε, ο αστυνομικός, που ήταν πλησίον του και είχε συμπλακεί μαζί του, επιχείρησε να τον αφοπλίσει και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας να του αποσπάσει το όπλο ο δράστης πυροβόλησε μια φορά στον αέρα.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook