Συνέχεια καταγγελιών στη δίκη του Άκη, από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, οι οποίοι έκαναν λόγο για μίζες που έχει λάβει ο πρώην υπουργός και οι οποίες έχουν ταξιδέψει σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι δεν έχουν βρεθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Ο πρώτος εκ των συνηγόρων του Δημοσίου Διονύσης Κολοβός, ανέφερε πώς τις αρχές του ’96 μετά την κρίση των Ιμίων, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων σε εξωπραγματικά ποσά και πως «οι κατασκευαστές και οι μεσάζοντες οργανώνονται και καταφέρνουν να φτάσουν στον ΥΕΘΑ, τον πανίσχυρο τότε Άκη Τσοχατζόπουλο». Συνεχίζοντας, ο συνήγορος σχολίασε και τον τρόπο προώθησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, υποστηρίζοντας πως «όλοι πίστευαν ότι θα παραμείνουν ανεξιχνίαστα όλα αυτά. Αλλά οι επιτήδειοι δεν υπολόγισαν τον νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που τους περίμενε στη γωνία».

«Να με λέτε υπουργό παρακαλώ, καταλάβετε επιτέλους ότι δεν είμαστε φιλαράκια», αντέτεινε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, φανερά εκνευρισμένος από την αγόρευση του κ. Κολοβού, πριν πάρει τη σκυτάλη η δεύτερη εκ των συνηγόρων του Δημοσίου, Αργυρία Φανουράκη, η οποία επικαλούμενη έγγραφα της δικογραφίας έκανε λόγο για τεράστια ποσά τα οποία δόθηκαν ως «μίζες» στον πρώην υπουργό και έφθαναν «ακόμη και μέσα σε βαλίτσες». Από τα πυρά της συνηγόρου δεν γλίτωσε ούτε ο Νίκος Ζήγρας, τον οποίο κατηγόρησε πως μαζί με την οικογένεια του συγκαταλέγονται στους «πολυτελώς διαβιούντες» λόγω του παράνομου χρήματος.

koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook