Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 12 Σεπτεμβρίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Ρεθύμνης με την Αναπτυξιακή Κρήτης, εταίρο του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε., με αντικείμενο την παρουσίαση του προγράμματος «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ II». 
Το πρόγραμμα παρέχει ποσοστά επιχορήγησης που κυμαίνονται από 30% έως 55%, αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, των κατασκευών και επιλεγμένων κλάδων του εμπορίου και των υπηρεσιών, ενώ οι σχετικές επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου μέχρι 10/10/2013. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την κα Μαρία Γρυπάρη, υπεύθυνη του προγράμματος της Αναπτυξιακής Κρήτης.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν, από πλευράς Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Γιακουμάκης και από πλευράς Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Απόστολος Τσομπανάκης.
«Οι επιχειρήσεις του Ρεθύμνου θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα και να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες και εμπορικές συνεργασίες, συμβάλλοντας στην αύξηση του ΑΕΠ και την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας», τόνισε μεταξύ των άλλων στον χαιρετισμό του ο κ. Γεώργ. Γιακουμάκης.
Ο κ. Απόστ. Τσομπανάκης αναφέρθηκε στην υπάρχουσα συνεργασία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης με την Αναπτυξιακή Κρήτης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, ενώ υπογράμμισε ότι ο Σύνδεσμος συμμετείχε ενεργά στο σχεδιασμό του προγράμματος, με στόχο τη στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων των Ελληνικών επιχειρήσεων που σκοπεύουν να ανοίξουν πανιά με προορισμό τις αγορές του εξωτερικού. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook