Τη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής Λασιθίου Α.Α.Ε. ΟΤΑ με θέματα ημερήσιας διάταξης την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τη βιωσιμότητα και προοπτική της εταιρίας και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη Γενική Συνέλευση, στην οποία Προήδρευσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας κ. Νίκος Πετράκης, συμμετείχαν με εκπροσώπους τους οι 9 από τους 12 μετόχους της εταιρίας οι οποίοι εκπροσώπησαν το 93,56% των μετοχών.

Επίσης στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και η νέα Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα. Πελαγία Πετράκη.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ και Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για το έργο και την προοπτική της Αναπτυξιακής Λασιθίου.

Επίσης καλωσόρισε και ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κα. Πετράκη για τη υπόσχεση της να στηρίξει την Αναπτυξιακή Λασιθίου και την αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου.

Ο Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε την απόφαση του να στηρίξει και προσωπικά την Αναπτυξιακή Λασιθίου ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να συνεχίζει να λειτουργεί αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο της στην υποστήριξη της ανάπτυξης του Λασιθίου όχι μόνο με τα έργα και προγράμματα που έχει υλοποιήσει ή υλοποιεί αλλά και με εκείνα που αναμένεται να αναλάβει κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με βάση την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου και για το σκοπό αυτό θα σταλεί άμεσα επιστολή στους μετόχους της εταιρίας για να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Ο Γ. Διευθυντής κ. Χαράλαμπος Αντωνακάκης παρουσίασε τα βασικά στοιχεία της οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας της εταιρίας που έχει εκπονηθεί για τη πενταετία 2013-2017, σύμφωνα με την οποία τεκμηριώνεται η βιωσιμότητα της, με βάση τα εγκεκριμένα έργα και προγράμματα που ήδη υλοποιεί μέχρι το 2015 και τις εκτιμήσεις για τα νέα έργα και προγράμματα που αναμένεται να αναλάβει κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη βιωσιμότητας από την οποία προκύπτει ότι η Αναπτυξιακή Λασιθίου έχει μέλλον και προοπτική.

Για το θέμα της εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με τη σύμφωνη γνώμη και του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να παραμείνει το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Ιούνιο 2015.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι αναγνώρισαν το σημαντικό έργο και τη μεγάλη χρησιμότητα της Αναπτυξιακής Λασιθίου και υπογράμμισαν την ανάγκη στήριξης της από όλες τις πλευρές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook