Ένας Ρωμαιοκαθολικός ιερέας νοσηλεύεται αφού δέχτηκε επίθεση με οξύ στη Ζανζιβάρη, ένα μήνα έπειτα από μια παρόμοια επίθεση εναντίον δύο νεαρών Βρετανίδων στο ημιαυτόνομο νησί της Τανζανίας που κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους.

Το νέο επεισόδιο σημειώνεται λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση του προέδρου της χώρας Τζακάγια Κικουέτε ότι οι θρησκευτικές εντάσεις απειλούν την ειρήνη στην Τανζανία.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μοχάμεντ Μίνα είπε ότι ο ιερέας Τζόζεφ Μουανγκάμπα, που είναι τανζανικής καταγωγής, δέχτηκε την επίθεση ενώ έβγαινε από ένα Ίντερνετ καφέ στην περιοχή Μλαντέγκε. "Υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και τους ώμους", πρόσθεσε.

Δύο ηγετικά στελέχη της χριστιανικής κοινότητας δολοφονήθηκαν στις αρχές του έτους στο νησί σε δύο διαφορετικές επιθέσεις, ενώ έχουν σημειωθεί και εμπρησμοί σε εκκλησίες. Από την άλλη πλευρά, επίθεση με οξύ δέχτηκε και ένας ηγέτης των μουσουλμάνων, ο σεΐχης Φάντιλ Σουλεϊμάν Σοράγκα, τον περασμένο Νοέμβριο.

Αν και από ορισμένους έχουν διατυπωθεί κατηγορίες για τα επεισόδια αυτά σε βάρος της αυτονομιστικής οργάνωσης Ουάμσο ("Αφύπνιση"), οι αρχές δεν την συνδέουν με τις βιαιοπραγίες. Η Ουάμσο επιδιώκει την απόσχιση του αρχιπελάγους της Ζανζιβάρης από την Τανζανία και την επιβολή του ισλαμικού νόμου.

newpost.gr