Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από εκρήξεις βομβών το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα στην πόλη Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας που απέδωσε την ευθύνη στους ακραίους ισλαμιστές της οργάνωσης \”Μπόκο Χαράμ\”.

Οι πρώτες εκρήξεις συνέβησαν τη νύχτα της Κυριακής του Πάσχα σε ξενοδοχείο και σε σταθμό λεωφορείων της Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσας του κρατιδίου Μπόρνο, προκαλώντας θύματα στο ξενοδοχείο και γύρω από αυτό, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο απολογισμός, που ανερχόταν προηγουμένως σε δύο νεκρούς και οκτώ τραυματίες, \”έγινε βαρύτερος: σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχουν τρεις νεκροί, μεταξύ των οποίων ένας δεκανέας της αστυνομίας και δύο πολίτες που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο\”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάικ Ζουοκούμορ, επικεφαλής της αστυνομίας του κρατιδίου Μπόρνο.

Η αστυνομία κατέγραψε επίσης \”14 τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι που έπαιζαν γύρω από το ξενοδοχείο την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη\”, πρόσθεσε.

Εξάλλου, \”άλλη μια βόμβα εξερράγη σήμερα το πρωί\” σε μία επίθεση που είχε στόχο ομάδα αστυνομικών σε περιπολία, είπε.

\”Δύο επιτιθέμενοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα εξαπέλυσαν τη βόμβα που ήταν αυτοσχέδιας κατασκευής εναντίον ενός μικρού φορτηγού αστυνομικής περιπολίας, τραυματίζοντας σοβαρά έναν από τους αστυνομικούς. Οι επιτιθέμενοι διέφυγαν από δευτερεύοντα δρόμο\”, διευκρίνισε ο Ζουοκούμορ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για επιθέσεις μελών της ισλαμιστικής οργάνωσης \”Μπόκο Χαράμ\”, η οποία κατηγορείται για σειρά δολοφονιών αστυνομικών, κοινοτικών ηγετών καθώς και για επιθέσεις σε εκκλησίες τους τελευταίους μήνες στη βόρεια Νιγηρία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook