Τα έλαια αποτελούν ένα από τα παλαιότερα είδη περιποίησης της επιδερμίδας μας. Προέρχονται συνήθως από καρπούς και φύλλα φυτών, έχουν ευχάριστη μυρωδιά και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά εάν εφαρμόζονται σωστά. Μάθετε τι μπορούν να κάνουν για την εμφάνισή σας!

Είναι αντιοξειδωτικά: αυτό σημαίνει ότι περιέχουν ουσίες που διασπούν τις ελεύθερες ρίζες και βοηθούν την επιδερμίδα να δράσει με τις φυσικές της άμυνες ενώ παράλληλα την προστατεύουν. Πολλά βοτανικά έλαια όπως το argan, το marula και το έλαιο από passion fruit έχουν εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το κλειδί είναι να τα εφαρμόζετε πάντα σε καθαρή επιδερμίδα!

Είναι αντιφλεγμονώδη: μπορούν και μειώνουν την ευαισθησία της επιδερμίδας, κάνοντας τη λιγότερο επιρρεπή σε ερεθισμούς που μπορεί να προκαλέσουν μερικά αντιγηραντικά συστατικά όπως τα οξέα και η ρετινόλη. Εφαρμόστε ελάχιστη ποσότητα από κάποιο έλαιο όπως το argan ή το yangu μετά την κρέμα νυκτός στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ.

Τρέφουν το δέρμα: μετά τα 30 οι γραμμές και οι ρυτίδες είναι πιο ευδιάκριτες γιατί αρχίζουν και μειώνονται τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Οι περισσότερες κρέμες περιέχουν μικρή ποσότητα ελαίων αλλά δεν είναι επαρκής για να λειτουργήσει. Επειδή τα έλαια είναι λιπο-φιλικά, έχουν τη δυνατότητα να διαπερνούν τις στιβάδες της επιδερμίδας πιο γρήγορα από μια κρέμα, κλειδώνοντας έτσι την υγρασία μέσα. Τα έλαια καρύδας και ελιάς είναι τα πιο κατάλληλα για αυτό το σκοπό.

Καλύτερη απορρόφηση: εάν εφαρμόσετε κάποιο έλαιο πριν την κρέμα σας, τα λιπώδη μόρια του, δίνουν τη δυνατότητα στο δέρμα να αφήσει τα ενεργά συστατικά της κρέμας όπως η βιταμίνη C, η ρετινόλη και το γλυκολικό οξύ να διεισδύσουν και να δράσουν πολύ πιο κοντά στους ιστούς που παράγουν κολλαγόνο με τη διαφορά ότι δε θα ερεθίσουν την επιδερμίδα.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook