Υπήρχε μια εποχή, μόλις πρωτύτερα δηλαδή, που το μοντάζ των ψηφιακών εικόνων ήταν μια δουλειά που εμπιστευόμασταν στους ειδικούς.

Μετά βέβαια έκαναν την εμφάνισή τους εργαλεία όπως το iPhoto και το Instagram, φέρνοντας μια σειρά από δυνατότητες editing στα χέρια των μαζών.

Κι ενώ οι ειδικοί συνεχίζουν βέβαια να έχουν δουλειά, για όλους εμάς τους ερασιτέχνες οι γρήγορες λύσεις και τα προκαθορισμένα εφέ αποδεικνύονται υπεραρκετά, με τις εφαρμογές αυτές να έχουν εκδημοκρατικοποιήσει το μοντάζ φωτογραφίας!

Το ίδιο ακριβώς πράγμα έχει βαλθεί να κάνει για τα τρισδιάστατα αντικείμενα ο Tao Chen μέσα από την εκπληκτική εφαρμογή του 3-Sweep, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστήμιου του Τελ Αβίβ.

Στο βίντεο επίδειξης του software που θα παρακολουθήσετε θα μείνετε σίγουρα με το στόμα ανοιχτό: μέσα από μια σειρά φωτογραφιών, παρατηρούμε πόσο εύκολο είναι με λίγα «κλικ» του ποντικιού να μετατραπούν τα δισδιάστατα αντικείμενα των εικόνων σε τρισδιάστατα μοντέλα, πλήρως ελέγξιμα στα χέρια του χρήστη!

\"\"

Η «εξαγωγή επεξεργάσιμων τρισδιάστατων αντικειμένων από μια φωτογραφία», όπως διατείνεται η περιγραφή της εφαρμογής, είναι τεχνικά ακριβής, δεν αποκαλύπτει όμως σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια την επεξεργαστική δύναμη του software. Γιατί το 3-Sweep μοιάζει περισσότερο με μαγεία παρά με υπαρκτό πρόγραμμα!

Η εφαρμογή παραμένει βέβαια σε δοκιμαστικό στάδιο, δείχνει όμως πέραν πάσης αμφιβολίας τις ασύλληπτες δυνατότητές της αλλά και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η τρισδιάστατη τεχνολογία…


newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook