Η δημιουργία αποικιών σε άλλους πλανήτες, μπορεί να απέχει χρόνια από το να γίνει πραγματικότητα, όμως ένα αρχιτεκτονικό γραφείο φιλοδοξεί να είναι απολύτως έτοιμο για την κατασκευή κατοικιών στον Άρη!

Τρεις αρχιτέκτονες του ZA Architects στη Γερμανία, δημιούργησαν πρωτότυπα σχέδια για την κατασκευή κατοικιών για μελλοντικούς αποίκους του «Κόκκινου Πλανήτη». Μάλιστα, ο σχεδιασμός τους προβλέπει τη δημιουργία των υπόγειων οικοδομημάτων από ρομπότ πριν την έλευση των Γήινων!

Η βασική ιδέα πίσω από το σχέδιο των Dmitry Zhuikov, Arina Ageeva, και Krassimir Krastev, ήταν να πάνε ένα βήμα παραπέρα τις μέχρι τώρα ιδέες μικρών «κουτιών» σαν κατοικίες, ενώ η δημιουργία να γίνει με υλικά που μπορούν να βρεθούν επιτόπου στον πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός βασίζεται στο βασάλτη που έχει ανιχνευθεί από ρόβερ της NASA και αποτελεί ένα από τα πιο κοινά υλικά του πλανήτη. Έχει καλές μονωτικές ιδιότητες και σε συνδυασμό με την κατασκευή κάτω από το έδαφος αποτελεί ιδανική προστασία από την ακτινοβολία.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ρομπότ για εκσκαφή και χτίσιμο θα σταλούν από τη Γη. Τα ρομπότ θα αναζητήσουν κίονες βασάλτη σαν αυτές που υπάρχουν στο Giant\’s Causeway της Ιρλανδίας. Αφού εντοπιστεί μια τέτοια περιοχή, τα ρομπότ θα ελέγξουν την αντοχή τους και θα αφαιρέσουν τους πιο ευπαθείς για να δημιουργήσουν μια είσοδο. Από κει θα ξεκινήσουν το σκάψιμο ώστε να δημιουργήσουν έναν υπόγειο χώρο, τη στιγμή που οι κολώνες βασάλτη θα λειτουργούν σαν υποστηρίγματα.

Όταν οι έποικοι φτάσουν, τα σπήλαια θα είναι έτοιμα για χρήση. Θα χωριστούν σε περιοχές που θα προορίζονται για κατοικίες, δημόσιους χώρους κτλ. Το τελευταίο βήμα που θα απομένει είναι η παραγωγή νήματος με ιδιότητες ανάλογες των ανθρακονημάτων. Τα νήματα θα φτιάχνονται από το σπάσιμο και λιώσιμο του βασάλτη σε 1.500 βαθμούς Κελσίου

Το υλικό αυτό θα χρησιμοποιείται για αρχιτεκτονικές κατασκευές ιστών που θυμίζουν αυτών της αράχνης.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook